15.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Policijsko izvješće

Prošlu smo godinu završili s više kaznenih djela, ali smo zato u prometu sve pažljiviji
P

Ne propustite

Najčešći uzrok prometnih nesreća bilo je oduzimanje prednosti prolaska (17 nesreća), nepropisna brzina je drugi najčešći uzrok nesreća (12 nesreća).

Prema izvješću Policijske uprave Koprivničko-križevačke, u prosincu prošle godine zabilježeno je, između ostaloga, 117 kaznenih djela, 60 prometnih nesreća i 30 prekršaja narušavanja javnog reda i mira.

Zabilježeno je 41 kazneno djelo općeg kriminaliteta, 38 iz gospodarskog kriminaliteta, 23 kaznena djela kriminaliteta droga, sedam na štetu maloljetnika, pet kaznenih djela organiziranog kriminaliteta i tri kaznena djela sigurnosti prometa.

Nisu zabilježene prometne nesreće s poginulom osobom. U 23 prometne nesreće bilo je ozlijeđenih osoba, a u 37 je zabilježena materijalna šteta kao jedina posljedica. Nastradalo je 28 osoba, teško su ozlijeđena četiri vozača i pješak, a lakše 23 osobe – 15 vozača, sedam putnika i pješak. Pod utjecajem alkohola bilo je 18 sudionika prometnih nesreća (12 posto svih sudionika).

Najčešći uzrok prometnih nesreća bilo je oduzimanje prednosti prolaska (17 nesreća), nepropisna brzina je drugi najčešći uzrok nesreća (12 nesreća).

U nadzoru cestovnog prometa utvrđeno je 1060 prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno 178 vozača i 40 vozila, a oduzeto je 87 vozačkih dozvola.

Zabilježeno je sedam požara na građevinskim objektima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 130 tisuća kuna.

Što se tiče cijele 2016. godine, bilo je 53 kaznena djela više nego u 2015. godini, odnosno njih 1373. S druge strane, stradalih u prometu je manje nego u 2015., 357 naprama 397. Deset osoba poginulo je na prometnicama u 2016., što je za tri osobe manje nego u prethodnoj godini.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Slavljenicima krasnih imena na Ž želimo živahan imendan!

Željko, Željana, Želimir i Željka danas slave imendan! Željko je zelena, ekskluzivna, sretna, vesela, draga i izvanredna osoba. Željana je poletna,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×