Udruga P.O.I.N.T.

Prosvjed podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi u Križevcima

11:00h
0
Mario Rajn - Sajam studija // FOTO: Krizevci.info

Na facebook stranicama udruge P.O.I.NT. iz Križevaca osvanulo je događanje s nazivom “Križevci – Inicijativa Hrvatska može bolje – Cjelovita kurikularna reforma“.

Udruga će u srijedu 1. lipnja s početkom u 18 sati (ulica A. G. Matoša) održati prosvjed podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi koja već nekoliko dana zauzima naslovnice svih hrvatskih medija. Na isti dan, u isto vrijeme, organiziraju se prosvjedi podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi u niz hrvatskih gradova među koje su se sada svrstali i Križevci.

– Kao što ime Udruge sugerira (Promicanje obrazovanja, informiranja, novinarstva i tehnologija – P.O.I.N.T.), temelj je našeg djelovanja obrazovanje, i to upravo u formi koju je kurikularna reforma nastojala osvijestiti. Razina tehnologije i brzina društvenih promjena u današnjem svijetu iziskuju drugačije metode i pristupe učenju te drugačiju percepciju ishoda učenja. Problem je to koji se tiče učenika, nastavnika, roditelja, odnosno društva u cjelini. Smatramo kako je obrazovanje ishodišna točka oko koje je nužan društveni konsenzus, koja se u potpunosti mora prepustiti struci i u kojoj nema ni u jednom segmentu mjesta politikanstvu – izjavio je ispred organizatora predsjednik udruge Mario Rajn.

Na pitanje koga očekuje na skupu, Rajn je dodao kako se nada učiteljima, stručnjacima, sindikalistima, roditeljima i učenicima, odnosno svima koji otvoreno razumiju problematiku i opasnost uplitanja politike u isključivo stručna pitanja.

Organizatori još uvijek nemaju potvrđene goste prosvjeda, ali se nadaju dolasku članu neke radne skupine, nastoje djelovati na roditelje i umirovljene prosvjetare dok se ljudima iz formalnog sustava obrazovanja i ne nadaju previše s obzirom da rade u državnom sustavu i teško je očekivati njihove javne istupe.

čitam...
Loading...