28.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
buran vikend

Protekli vikend čak 11 prometnih nesreća, biciklist i vozačica automobila rekorderi su u promilima
P

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, u 14.35 sati, u Ulici kralja Tomislava u Peterancu, kod 53-godišnjeg vozača koja je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,10 promila.

Ne propustite

Tijekom vikenda, od 18. do 21. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 11 prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe ozlijeđene.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, u 16.14 sati, na državnoj cesti broj 22 u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 118 kilometara na sat, iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je upravljao osobnim automobilom u nedjelju u 14.18 sati, u Ulici Mitrovica u Virju, krećući se brzinom od 117 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzine kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, u 14.35 sati, u Ulici kralja Tomislava u Peterancu, kod 53-godišnjeg vozača koja je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,10 promila. Vozač je isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

Iz policije ističu i 56-godišnju vozačicu koja je u petak, u 15.40 sati, upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,73 promila na raskrižju Ulice Mihovila Pavleka Miškine i Ulice palih boraca u Đelekovcu izazvala prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom (udar vozila u prometni znak i slijetanje vozila van kolnika) u kojoj je zadobila lake tjelesne ozljede.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja nisu zatečeni recidivisti.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će i nadalje pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista te vozača traktora i bicikala.

Podsjećaju na obavezno korištenje zimske opreme na državnoj cesti broj 2 od 15. studenoga 2020. do 15. travnja 2021. godine te na korištenje zimske opreme na ostalim prometnicama za vrijeme nastupa zimskih uvjeta odnosno kada je kolnik prekriven snijegom ili ledom.

Kako su kolnici mokri i klizavi apeliramo na vozače da smanje brzinu kretanja svojih vozila, povećaju međusobni razmak, poštuju prednost prolaska i da ne upravljaju vozilima nakon konzumacije alkohola.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Javno nadmetanje

Treba vam bicikl ili neka druga zanimljiva stvar? Dođite u Policijsku upravu, cijene će biti sitnica!

Ako sate raspoloženi za nadmetanje i mogući dobar ulov za još bolju cijenu, Policijska uprava koprivničko-križevačka je mjesto gdje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×