12.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
razvojna agencija pora

Provedba projekta “UZ PORU PO POTPORU” – sredstvima iz ESI fondova financira se unaprjeđenje socijalne infrastrukture u županiji
P

Europskim sredstvima osiguran nastavak postojećih, kao i nove socijalne usluge na području Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite

Razvojna agencija PORA KKŽ kao regionalni koordinator za područje Koprivničko-križevačke županije u okviru provedbe EU projekta „UZ PORU PO POTPORU“ pruža stručnu pomoć javnopravnim tijelima s područja Koprivničko-križevačke županije s ciljem pripreme i provedbe novih EU projekata. Navedeni EU projekti koji se pripremaju i provode uz stručnu pomoć i podršku Razvojne agencije PORE KKŽ su iz raznih područja; od obrazovanja, zdravstva, komunalnih usluga, ruralnog razvoja, socijalne skrbi.

Projektima iz područja socijalne skrbi rekonstruirat će se postojeći te izgraditi novi objekti socijalne infrastrukture kojima će se osiguravati prostorni preduvjeti za kvalitetno pružanje postojećih, ali i uvođenje novih socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke županije. Radi se o projektima sveukupne vrijednosti 36,2 milijuna kuna koji će uskoro ispuniti sve preduvjete potrebne za početak izgradnje odnosno rekonstrukcije objekata.

Izgradnja novih ili rekonstrukcija postojećih objekata obuhvaćena je projektima Obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica, Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Centra za socijalnu skrb Đurđevac i Koprivničko-križevačke županije.

S ciljem osiguravanja kadrovskih i svih ostalih preduvjeta potrebnih za rad i funkcioniranje navedenih novoizgrađenih objekata socijalne infrastrukture, Razvojna agencija PORA KKŽ je u suradnji s Centrima za socijalnu skrb Koprivnica i Đurđevac te sa Centrom za pružanje usluga u zajednici Svitanje tijekom 2020. godine aktivno pripremala nove projekte sveukupne vrijednosti 10 milijuna kuna. Ovih dana stigle su i pozitivne Odluke o financiranju za navedena 3 nova projekta.

Sukladno Odluci o financiranju, odobren je novi projekt zapošljavanja stručnjaka za rad u Obiteljskom centru Koprivničko-križevačke županije, koji će pružati nove socijalne usluge u jedinoj instituciji tog tipa u županiji. Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Koprivnica, a njegova vrijednost je gotovo 3 milijuna kuna.

Nadalje, za funkcioniranje novoizgrađene zgrade Centra za socijalnu skrb u Đurđevcu odobrena su čak dva nova projekta sveukupne vrijednosti 7 milijuna kuna. Prvi projekt obuhvaća pružanje usluga poludnevnog boravka za djecu nositelja Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje, a drugi projekt obuhvaća nove socijalne usluge Centra za socijalnu skrb Đurđevac koji će realizacijom ovog projekta provoditi razne preventivne i edukativne programe za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu s problemima u ponašanju, trudnice i roditelje s djecom do godine dana starosti i odrasle osobe s invaliditetom. Također će se u okviru navedenog novoodobrenog projekta Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje financirati i postojeće socijalne usluge koje Svitanje provodi u trenutnim prostorima u kojima ta ustanova djeluje u Koprivnici.

Također Razvojna agencija PORA KKŽ pruža stručnu pomoć u provedbi projekta „NOVI POČETAK“ vrijednosti 9,2 milijuna kuna čiji je nositelj Koprivničko-križevačka županija, a u okviru kojeg će se izgraditi i staviti u funkciju tzv. ‘sigurna kuća’ odnosno sklonište za sve žrtve obiteljskog nasilja u županiji.

U okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji Razvojna agencija PORA KKŽ provodi od travnja 2019. godine, do sada je pružena stručna pomoć u pripremi i provedbi 90 projekata sveukupne vrijednosti gotovo 300 milijuna kuna. Trenutno Razvojna agencija PORA KKŽ pruža stručnu pomoć u provedbi 16 projekata sveukupne vrijednosti 111 milijuna kuna, financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

PORA EU lenta

 

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije“.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Sretan imendan svim Martinima!

Martin je današnji slavljenik. Martin je motivirajuća, zabavljena, realistična, pouzdana, neovisna i zgodna osoba.
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×