Prva ŽNL sa 16 klubova, u Drugoj ŽNL ipak samo 14

12:33h
0
110418-drnje

Prva županijska nogometna liga u predstojećoj sezoni će brojiti 16 klubova s time da će od slijedeće sezone biti smanjena na14. Odlučeno je to na jučer održanoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Također nije prihvaćen ni prijedlog Natjecateljske komisije da Druga liga broji 16 klubova tako da će u predstojećoj sezoni u Drugoj ligi igrati 14 klubova. Treća liga će – kao i u prošloj sezoni, biti podijeljena na tri Grupe s time ga će Grupe Križevci i Đurđevac brojiti 10, Koprivnica 11 klubova.

Donesene su i propozicije po kojima iz Prve županijske nogometne lige na kraju sezone obavezno ispada posljednje plasirana momčad te još potreban broj klubova da liga broji 14 momčadi. Ujedno, u predstojećoj sezoni prvoligaške ekipe morat će obavezno imati dvije mlađe uzrasne kategorije pionire i juniore.

Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza predložio je na sinoćnjoj sjednici da prvenstvo u Prvoj i Drugoj županijskoj ligi počne u nedjelju 21. kolovoza, dok će Treća liga 21. i 28. kolovoza odigrati dva pretkola županijskog nogometnog Kupa. Odlučeno je ujedno da će Plenum klubova županijskih nogometnih liga, koji donosi konačnu odluku, biti održan u subotu, 6. kolovoza.

Izvor: Radio Drava