Prvog dana u koprivničku Gimnaziju upisano 80 posto učenika

07:28h
0
Zgrada srednjih škola u Koprivnici

Prvi dan upisa u srednje škole u Koprivnici protekao je očekivano. Nakon što su učenici elektronskim putem rezervirali svoje mjesto u srednjoj školi, ovaj tjedan tu namjeru trebaju potvrdili i dolaskom u školu gdje će zajedno s roditeljima ili starateljima potpisati upisnicu i tako i formalno upisati srednju školu.


Tu je formalnost u Gimnaziji Fran Galović obavilo 80% od budućih 172 gimnazijalaca, rekao nam je ravnatelj Vjekoslav Robotić istaknuvši:

– Moja molba je roditeljima, ako su u mogućnosti, da to obave što prije, kako bi što prije mogli objaviti na webnoj stranici raspodjelu učenika po razrednim odjeljenjima a što opet olakšava roditeljima odlazak na godišnji odmor te s druge strane narudžbu udžbenika koju možemo obaviti tek nakon što se učenici raspodjele po razrednim odjeljenjima a što ovisi o stranim jezicima koje uče.

A u Srednju školu Koprivnica prvog je dana upisano tek nešto manje, oko 75% novih učenika, rekla nam je ravnateljica Ksenija Ostriž:

– Sva upisna mjesta su popunjena i upravo je u tijeku postupak upisa u Srednju školu.

U Obrtničkoj školi Koprivnica, prema riječima ravnatelja Ratimira Ljubića, situacija je ipak nešto drugačija:

– Neće biti sve riješeno u prvom upisnom roku. Obrtnička škola je popunjena 92% odnosno od 229 učenika, koliko smo planirali, pravo upisa ima 206, oni će tijekom ovog tjedna donijeti dokumente i bit će upisani. Ostalo nam je još 19 upisnih mjesta za jesenski upisni rok. Ostala su nepopunjena mjesta u zanimanjima elektromonter, pivar, plinoinstalater i vodoinstalater.

Priliku za upis u Obrtničku školu danas je iskoristilo svega 40% učenika koji su stekli pravo na upis. Doznajemo da je to uobičajeno jer svi moraju donijeti potvrde od specijaliste medicine rada. Riječ je o specijalističkim pregledima koji se obavljaju prema točno propisanim algoritmima, specifičnima za svako pojedino zanimanje, rekla nam je specijalistica medicine rada, doktorica Dubravka Imbriovčan:

– Treba donijeti liječničku potvrdu od liječnika obiteljske medicine o preboljelim bolestima. Kompletan pregled se obavlja u medicini rada i košta 200,00 kuna. Uvjerenje se izdaje odmah.

Potvrde specijaliste medicine rada moraju imati i učenici koji će upisivati medicinska zanimanja u Srednjoj školi Koprivnica dok učenici ostalih zanimanja u toj školi trebaju donijeti potvrde od liječnika obiteljske medicine, rekla nam je ravnateljica Ksenija Ostriž. Recimo još da upisi u srednje škole traju cijeli ovaj tjedan, zaključno s petkom.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...