6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Vrlo bitne informacije

Sutra kreću upisi djece u 1. razred, očekuje se velika navala. Pogledajte što sve morate napraviti
S

Upis u prvi razred kreće 22. veljače. Svi roditelji morat će imati vjerodajnice sustava e-Građani. Tko nema mora se javiti matičnoj školi.

Ne propustite

Približio se dan kad ćete moći upisati svoje dijete u prvi razred osnovne škole. Ove godine, kako doznajemo, to ćete moći učiniti elektroničkim putem. To ćete moći uz pomoć Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.

– Prijave za redovan upis otvaraju se sutra, u četvrtak 22. veljače 2024. godine u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise. Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole. Bit će moguće to sve do 31. ožujka 2024. godine – doznajemo.

Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača - prvašićiUpis u prvi razred
Uskoro će biti moguć upis u prve razrede // Foto Begović

Prijave za upis u prvi razred djece s utvrđenim teškoćama su otvorene već ranije, od 1. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. godine. Prema informacijama iz sustava, tamo će biti vidljivi opći podaci o djetetu. Vidjet će se i škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta.

Putem sustava e-Građani

– Odmah po podnošenju prijave moći će se odabrati mogućnosti koje se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak i sl. Također, prilikom podnošenja prijave za upis moći će se izraziti želja za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području – poručuju iz sustava.

Uz prijavu za redovan upis u prvi razred osnovne škole od 22. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. godine, moći će se podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole. Također i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

Naravno, za sve to morat ćete imati mogućnost prijave na sustav e-Građani. Oni roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi na upisnom području. Plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. za područje Koprivničko-križevačke županije nalazi se ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Generalna proba za lokalne izbore

Što izbori znače za našu županiju: Najviše glasova SDP-u, ‘osvojili’ i i Virje, HDZ-u pola općina, Lacković drugi najjači političar

Iako jučerašnji izbori određuju tko će i hoće li, kada i kako formirati većinu i vladati zemljom u iduće...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×