20.1 C
Koprivnica
Srijeda, 22. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Šoderica

Od ptičje gripe uginulo 30 labudova, građane se moli da se ne približavaju ograđenom području
O

Ne propustite

Posebno apeliram da se ne približavaju ograđenom području jer se virus može prenijeti na odjeći ili cipelama i tako zaraziti domaću perad. No naglašavam da ovaj virus ne prelazi na ljude, tako da nije potrebno dizati paniku – kazuje Juršetić.

Do sada je na Šoderici od ptičje gripe uginulo 30-tak labudova, virus se nije proširio van zone, a od njega ugibaju samo labudovi.

– Do sada smo sve slali na analizu u Centar za peradarstvo, no sada više za tim nema potrebe, tako da samo makivamo uginule – rekao nam je veterinar Ratimir Juršetić.

Napomenuo je kako su brzom intervencijom uspjeli gripu zadržati samo na tom području te nije došlo do zaraze domaće peradi, koja bi se u tom slučaju morala eutanizirati.

Veterinar Ratimir Juršetić sa psima // foto: Mario Kos
Veterinar Ratimir Juršetić // Foto: arhiva

– Divlje ptice se ne eutaniziraju, tu priroda odradi svoje. Prostor gdje su labudovi je ograđen trakom i stavljeno je upozorenje da im se ne prilaze i da ih se ne hrani. Nadležne službe ih daju hranu dva puta na dan, tako da nisu gladni  – kazuje Juršetić.

Apelirao je na građane da se pridržavaju svih uputa koje je uz njegovu pomoć izdao županijski stožer za civilnu zaštitu.

– Posebno apeliram da se ne približavaju ograđenom području jer se virus može prenijeti na odjeći ili cipelama i tako zaraziti domaću perad. No naglašavam da ovaj virus ne prelazi na ljude, tako da nije potrebno dizati paniku – zaključuje Juršetić.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

specijalno vozilo

FOTO/VIDEO Testira se mašina koja će glancati žute ploče i ostatak trga, električna je, bešumna i blaga prema tlakavcima

Radovi na Zrinskom trgu u samom su finišu, a nakon što dobije sve dozvole i bude predan na korištenje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti