11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ptičja gripa

FOTO Labudovi su ograđeni zaštitnom trakom, čeka se naputak ministarstva o proglašenju karantene
F

Ne propustite

Važno je napomenuti da labudovi nisu gladni, jer da bi se izbjeglo kretanje labudova te traženje hrane po okolnim poljima, stožer im je osigurao hranu.

Članovi županijskog Stožera za civilnu zaštitu, nakon potvrde ptičje gripe na jezeru Šoderica kraj Koprivnice, cijeli su dan na terenu.

Na nogama su sve nadležne službe, od lovaca, ribočuvara do komunalnih redara, koji su danas obilazili cijelo područje oko Šoderice, Jegeniša te ostalih bezimenih graba, a za sada nisu pronađeni novi uginuli labudovi.

– Do sada je 12 labudova poslano na analizu u Centar za peradarstvo. Dok čekamo naputak od Ministarstva poljoprivrede o stavljanju prostora u karantenu, na inicijativu Stožera, te u dogovoru s načelnikom Legrada, prostor gdje obitavaju labudovi ispred Tomislava je ograđen zaštitnom trakom. Postavljeno je i upozorenje građanima da ih ne hrane – rekla nam je Melita Ivančić, pročelnica službe ureda župana.

Važno je napomenuti da labudovi nisu gladni, jer da bi se izbjeglo kretanje labudova te traženje hrane po okolnim poljima, stožer im je osigurao hranu.

– Prema naputku veterinara Ratimira Juršetića za ptice je nabavljen kukuruz i salata. Hranit će se dva puta dnevno, danas su već dobili hranu, a navečer će ih nahraniti lovci s područja općine Legrad – objašnjava M. Ivančić.

Na taj način će ih se barem pokušati držati pod nadzorom, na jednome mjestu gdje se i inače skupljaju, jer je taj dio Šoderice nezaleđen.

Apelira se na građane da se ne približavaju tome području.

Dok se čekaju daljnji naputci iz ministarstva, iz Stožera mole građane da se pridržavaju njihovih preporuka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

HOBI ZA KOJI SE ŽIVI

FOTO/VIDEO Legrad je prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita, a mladi Dino pravi je maher sa sprejem: Crtanje murala postalo je moj stil života

Legrad je već duže prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita i to ponajprije zahvaljujući Gordanu Cvetniću (51) koji je prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×