PRODULJEN REŽIM

Putin proglasio travanj neradnim zbog koronavirusa, a plaće će dobiti svi

Ta mjera koja je u Rusiji stupila na snagu 28. ožujka, "omogućila je da dobijemo na vremenu", ali "epidemija još nije dosegnula vrhunac u svijetu, pa tako ni u našoj zemlji", istaknuo je ruski predsjednik.

20:22h
0
Vladimir Putin // Screenshot: Youtube

Ruski predsjednik Vladimir Putin priopćio je u četvrtak da će travanj u Rusiji biti neradni kako bi se zaustavilo širenje pandemije uzrokovane koronavirusom, ali plaće će se za taj mjesec isplatiti.

– Odlučio sam produljiti režim neradnih dana zaključno s 30. travnja – rekao je u televizijskom istupu dodajući da će se “plaće isplatiti”, piše HINA.

Ta mjera koja je u Rusiji stupila na snagu 28. ožujka, “omogućila je da dobijemo na vremenu”, ali “epidemija još nije dosegnula vrhunac u svijetu, pa tako ni u našoj zemlji”, istaknuo je ruski predsjednik.

Istaknuvši da epidemija ima različite razmjere u pojedinim dijelovima Rusije, od kojih su neki još potpuno netaknuti, Putin je rekao da pokrajinski guverneri mogu odlučivati o tome koja će poduzeća raditi i koji stupanj izolacije će uvesti za svoje građane.

– Do kraja tjedna pokrajinski guverneri moraju utvrditi poseban paket preventivnih mjera za svoja područja, na zdravstvenom, sigurnosnom, gospodarskom i infrastrukturnom planu – rekao je.

 

 

čitam...