4.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Radnicima bolje u stečaju nego sa Zdravkom i Višnjom
R

Ne propustite

Pedesetak radnika prodajnog centra Pevec u Koprivnici zadovoljnije je uvjetima rada koje imaju sad za vrijeme stečaja nego kad su trgovinom upravljali prijašnji vlasnici Višnja i Zdravko Pevec.

Primanja su im, kažu, veća za desetak posto nego pod bivšom Upravom i iznose oko 4.000 kuna s uračunatim putnim troškovima, a radno vrijeme napokon je normalno odnosno više nema neplaćenih prekovremenih sati.

 

– Radno vrijeme u Pevecovom centru je 40 sati tjedno, a trgovci za radnu nedjelju slobodni dan koriste unaprijed. Osjeti se povećano zadovoljstvo jer sad, između ostaloga, zaposlenici pokrivaju manji prostor trgovine pa su češće na usluzi kupcima i bolje su informirani o proizvodima, rekao nam je voditelj koprivničkog centra Dražen Kuštelega te nastavio kako zaposlenici imaju drugačiji, ozbiljniji odnos prema poslu nakon što su sami vidjeli što to znači nekoliko mjeseci ne raditi pa onda dobiti novu priliku. U početku su se, kaže, svi pribojavali stečaja kojeg su poistovjećivali s lošim radnim uvjetima i malim plaćama, no kad su vidjeli da je sve ispalo u redu i da promet raste – poletjeli su!

Etaža u najam

Pevec na svojoj poznatoj lokaciji u Koprivnici i dalje namjerava ostati samo na donjoj etaži dok će gornju iznajmiti za specijaliziranu robu o čemu još uvijek traju pregovori sa zainteresiranim tvrtkama.

Od asortimana u potpunosti su odustali od prehrane, ugostiteljstva i grube građevine, a preostalu ponudu sveli su na ono najtraženije s tim da su neki programi i pojačani shodno traženju kupaca.

– Centar je imao velikih problema s dobavljačima prvih mjesec do dva dana nakon otvorenja u ožujku ove godine, no sad nam se partneri vraćaju u toj mjeri da neke moramo i odbiti. Konstantno analiziramo potražnju i uvodimo onu robu po koju su naši kupci morali putovati u, primjerice, Varaždin ili Bjelovar.

Nakon pompoznog Pevecovog dolaska na Danicu u Koprivnicu kad je u jednom trenutku imao preko 200 zaposlenih (koji su se, istina, tijekom zime bez grijanja u trgovini smrzavali zajedno s kupcima u jaknama i rukavicama) i nedavnog, velikog urušavanja poslovnog carstva vlasnika, novi Pevec u stečaju ulijeva nadu radnicima da posrnula tvrtka ne mora nužno završiti trajno s ključem u bravi, a ljudi na birou za nezaposlene.

Pevecov slučaj stoga je s jedne strane dobra pouka vlasnicima i poslodavcima da na tržištu nitko nije nedodirljiv i vječan, a s druge utjeha zaposlenicima da pad njihovog “gazde” ipak mogu preživjeti i nastaviti raditi.

Izvor: Glas Podravine

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×