30.1 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Radovi na izgradnji rotora dobro napreduju, krajem kolovoza trebali bi i završiti
R

Ne propustite

Zamjenik župana Darko Sobota i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krešimir Janach, u petak su obišli radove na izgradnji rotora na koprivničkoj zaobilaznici (raskrižje obilaznice i Starogradske ulice).

Unatoč lošem vremenu koje radnicima ne ide na ruku, radovi su u punom jeku, a zadovoljstvo dosad napravljenim iskazali su i Sobota i Janach. Ugovorena vrijednost sanacije i gradnje rotora iznosi 1,35 milijuna kuna (sa PDV-om), a računa se da će uz radove zaštite instalacija i prilaza ovaj projekt iznositi blizu dva milijuna kuna. Radovi se financiraju od strane Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste u jednakim iznosima, a izvodi ih Koming Koprivnica, te PZC Varaždin i Trg Koprivnica kao partneri.

Iako je gradonačelnik Mršić neki dan napomenuo kako Grad Koprivnica nije bio obaviješten o početku radova na zaobilaznici, ravnatelj ŽUC-a Janach to je negirao te nadodao kako je to u biti i nemoguće jer su Koming, koji je glavni izvođač radova, i Trg Koprivnica firme koje su potpuno u nadležnosti Grada.

Rok izgradnje rotora je 45 kalendarskih dana i za pretpostaviti je da će radovi u potpunosti biti gotovi krajem kolovoza, kada bi se trebao i normalizirati promet u tome dijelu grada.

Na kraju napomenimo kako je od jučer na snazi novi Zakon o cestama prema kojem je ŽUC dužan predati sve prometnice koje se nalaze na području Koprivnice u nadležnost Gradu. Janach je napomenuo kako će Grad uredno dobiti sve projekte i nacrte, a kako bi se ta primopredaja trebala dogoditi krajem ove ili početkom iduće godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Neke države ga povukle

Pod istragom je popularni lijek protiv bolova koji se prodaje i u Hrvatskoj, može izazvati ozbiljne komplikacije

Europska agencija za lijekove (EMA) potvrdila je da istražuje jedan lijek protiv bolova, a radi se o lijeku metamizol. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×