Radovi na izgradnji rotora dobro napreduju, krajem kolovoza trebali bi i završiti

11:23h
0
Radove su danas obišli zamjenik župana Darko Sobota i ravnatelj ŽUC-a Janach // foto: Koprivnica.net

Zamjenik župana Darko Sobota i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krešimir Janach, u petak su obišli radove na izgradnji rotora na koprivničkoj zaobilaznici (raskrižje obilaznice i Starogradske ulice).

Unatoč lošem vremenu koje radnicima ne ide na ruku, radovi su u punom jeku, a zadovoljstvo dosad napravljenim iskazali su i Sobota i Janach. Ugovorena vrijednost sanacije i gradnje rotora iznosi 1,35 milijuna kuna (sa PDV-om), a računa se da će uz radove zaštite instalacija i prilaza ovaj projekt iznositi blizu dva milijuna kuna. Radovi se financiraju od strane Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste u jednakim iznosima, a izvodi ih Koming Koprivnica, te PZC Varaždin i Trg Koprivnica kao partneri.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Iako je gradonačelnik Mršić neki dan napomenuo kako Grad Koprivnica nije bio obaviješten o početku radova na zaobilaznici, ravnatelj ŽUC-a Janach to je negirao te nadodao kako je to u biti i nemoguće jer su Koming, koji je glavni izvođač radova, i Trg Koprivnica firme koje su potpuno u nadležnosti Grada.

Rok izgradnje rotora je 45 kalendarskih dana i za pretpostaviti je da će radovi u potpunosti biti gotovi krajem kolovoza, kada bi se trebao i normalizirati promet u tome dijelu grada.

Na kraju napomenimo kako je od jučer na snazi novi Zakon o cestama prema kojem je ŽUC dužan predati sve prometnice koje se nalaze na području Koprivnice u nadležnost Gradu. Janach je napomenuo kako će Grad uredno dobiti sve projekte i nacrte, a kako bi se ta primopredaja trebala dogoditi krajem ove ili početkom iduće godine.

čitam...