12.9 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SUFINANCIRANJE RADNIH BILJEŽNICA

Rajn i Katanović reagirali na optužbe HDS-a, kažu kako se građanima mažu oči populističkim potezima: Nije točno da smo prekršili Zakon
R

Predsjednik Gradskog vijeća naglasio je da se prestane trošiti vrijeme i resursi Grada na prožvakane teme, već da se usredotoče na druge, bitnije.

Ne propustite

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović prošli tjedan najavio je kako će se održati posebna sjednica vezana uz financiranje troškova nabave dopunskih sredstava za učenike osnovnih škola na križevačkom području.

Podsjetimo, Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) prozivala je i govorila o kršenju Zakona, rekavši da je na zadnjoj sjednici vijeća prijedlog o financiranju radnih bilježnica i drugih sadržaja uvršten, a zatim skinut s dnevnog reda.

– Budući da su i predsjednik vijeća i gradonačelnik prekršili Zakon, što im nije prvi put, klubovi vijećnika HDS-a i HDZ-a, sukladno zakonskim odredbama uputili su zahtjev za sazivanje Gradskog vijeća Ministarstvu uprave koje je po Zakonu u ovakvom slučaju dužno sazvati sjednicu Gradskog vijeća – stajalo je u priopćenju HDS-a.

Katanović, uz kojega je bio gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, kazao je sljedeće.

Nije točno da smo gradonačelnik i ja prekršili Zakon o lokalnoj samoupravi jer Zakon uopće ne govori o dnevnom redu i uvrštavanju prijedloga, već je to regulirano Poslovnikom o radu Gradskog vijeća, a pravo je vijećničke većine da odlučuje o dnevnom redu – rekao je Katanović, a prenijele službene stranice Grada Križevaca.

I ranije nam je naglasio kako se prijedlog skinut s Dnevnog reda na isti može uvrstiti nakon tri mjeseca, i to ako Vijeće odobri uvrštavanje.

Predsjednik Gradskog vijeća naglasio je da se prestane trošiti vrijeme i resursi Grada na prožvakane teme, već da se usredotoče na druge, bitnije. Naglasio je, pritom, kako su po drugi put na račun križevačke djece pokušali skupiti političke poene.

Rajn je dodao kako si dužnosnici i oni u predstavničkim tijelima moraju postaviti pitanje koji su to javni interesi. Nadalje, prema njemu, građani bi trebali znati kako kupovina jednokratnih materijala za dio građana ne predstavlja javni interes za cijelu zajednicu, već se građanima mažu oči populističkim potezima ovakvoga tipa.

– Pozivam, prvenstveno sve one državne dužnosnike, a isto tako i političke opcije koje su u potpisu ovog zahtjeva za sazivanje sjednice, da se počnu odgovorno javno ponašati i kao vladajuća većina na državnoj razini da podupru učitelje. Neka pokažu stav da im je prvenstveno stalo do obrazovanja, a ne do populizma i populističkih poteza, kakvima se zalažu ovdje kod nas – izjavio je Rajn, a prenose stranice Grada.

Dodajmo kako je gradonačelnik podržao prosvjetne radnike.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rezime godine

PODRAVKA U 2023. Veći prihodi i dobit, rast plaća, nova tvornica i rekordna vrijednost dionice, Dalić: Hvala svakom radniku na doprinosu, kao i vjernim...

Grupa Podravka u 2023. ostvarila je prihode od prodaje u iznosu od 713,8 milijuna eura, što je 46,7 milijuna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×