0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radi se

Rani kupus već se može ubrati, donosimo kulture koje se mogu posaditi na istoj gredici
R

Prije svakako provjerite jesu li na gredici ostali kakvi štetnici, a onda se možete baciti na sadnju

Ne propustite

Da jesen stiže govore nam i radovi u vrtu.

Mnoge kulture već su zrele, a neke će biti uskoro. Zato je zanimljivo znati što posaditi nakon vađenja određenih plodova. Među njima je i rani kupus pa ako ga uberemo ostaje nam prazno mjesto koje možemo upotpuniti nečim drugim.

Prije svakako provjerite jesu li na gredici ostali kakvi štetnici, a onda se možete baciti na sadnju. Među onim kulturama koje možete posaditi je kopar.

– Njega možete i usijati između preostalih biljaka, jer izlučuje tvari koje odbijaju štetnike. Ako osigurate redovno zalijevanje odlučite se za sjetvu zelene salate. Odaberite ljetne i jesenske sorte, ovisno od termina sjetve, kako vam usjev ne bi otišao u cvijet. Za brzu berbu su najbolje sorte kratkog vegetacijskog perioda – ističe Agroklub.

Dodaju i da se mogu posaditi mahunarke poput graška, djeteline, jednogodišnje lupine, esparzete ili pak lucerne.

Istaknimo i da je bitno znati što se ne bi trebalo saditi, a tu spadaju različite vrste kupusnjača.

– Ovoj porodici pripadaju kupus, kelj, cvjetača, rukola, gorušica, rotkva, rotkvice, repa, kineski kupus. Problem je što imaju zajedničke bolesti i štetnike. Osim toga, za svoj rast i razvoj koriste ista hraniva, što iscrpljuje zemljište – poručuje Agroklub.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti