14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: Raskoš cvjetnoga vrta Marijane Janeković
F

Ne propustite

Naziv je izložbe slika kojom se  autorica predstavila  prošle subote,  8. lipnja, u prostoru Edukacijskog centra Opće bolnice ” dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici.

Mnogobrojna publika, prijatelji i ljubitelji Marijaninog slikarstva okupili su se na rečenog datuma kako bi uživali u slikama te odali pažnju autorici za nesebičan trud i ljepotu kojom ih je počastila. Izložbeni prostor bio je ispunjen ljepotom cvjetnih motiva, u kojem je autorica  izložila pedesetak djela, ulja na platnu.

Ovo je autorici četvrta samostalna izložba slika te je sudjelovala na mnogobrojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu, a svoja djela nesebično poklanja i u humanitarne svrhe te onima kojima je to najpotrebnije. Tri godine za redom Marijanini radovi su odabrani za izložbu neprofesionalnih likovnih stvaratelja hrvatske u organizaciji hrvatskog Sabora kultura, što ona posebno naglašava kao važnu odrednicu za poticaj i motiv u daljnjem stvaralaštvu.

Naime, autorica zagovara cjeloživotni razvoj i učenje što je vidljivo u njenom slikarskom opusu. Završila je brojne seminare i edukacije, a autorica predgovora za katalog koji je pratio ovu izložbu, Gordana Juran-Ratković, prof. ističe: ”Ipak, u onome što Marijana trenutno slika vidi se utjecaj edukacije kod Garyja Jenkinsa, američkog slikara i edukatora u Berlinu. Danas na njenim uljima na platnu uočavamo siguran potez kistom i kompoziciju, majstorsko kombiniranje boja i motiva i nastojanje da stil bude realistički, ali daleko od hiperrealizama. Umjetnica svojim slikama želi  prenijeti svoj doživljaj stvarnosti i svoje raspoloženje, a ne imitirati stvarnost.”

Izložbu je otvorio dr. Petra Stapar, ravnatelj Opće bolnice, a publici se prigodnim riječima obratila Vesna Sertić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra Bolnice, te sama autorica.

Izložba će ostati otvorena do 8.kolovoza, tako svi oni koji nisu mogli prisustvovati otvorenju izložbe, imaju dovoljno vremena da je posjete i uživaju u raskošnom Cvjetnom vrtu Marijane Janeković.

foto: Nada Zlatar Lukavski

{vsig}kultura/06-2013/130610-izlozba{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super trikovi

Što s limunom koji ste ocijedili ili naribali? Ne bacajte ostatak, evo kako ga iskoristiti

Što s limunom koji ste samo djelomično iskoristili? Kad sljedeći put budete trebali naribati malo korice od limuna u kolač...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×