specifična matura

Ravnatelj GFG Vjekoslav Robotić o državnoj maturi: Zadovoljan sam, naši učenici prvi su na listama fakulteta i među najboljima u državi

U GFG državnoj maturi pristupilo je 158 učenika, njih 153 je prošlo, a samo ih je pet palo. Na razini cijele države 105 učenika napisalo je ispit sa 100-postotnom točnošću, no nijedan nije uz koprivničke Gimnazije. No, tu su samo 'za dlaku slabiji'.

09:45h
0
Foto: Matija Gudlin
Vjekoslav Robotić //Foto: Matija Gudlin

Državna matura ove godine predstavljala je još jednu novu, dosad neisprobanu inačicu pisanja završnog ispita koji je ujedno i prijemni za većinu fakulteta u državi. Razlog je koronavirus zbog kojeg ispiti državne mature nisu sadržavali gradivo drugog polugodišta četvrtih razreda.

Koprivnička Gimnazija Fran Galović, na čijem je čelu već dugi niz godina ravnatelj Vjekoslav Robotić, ponovno je ostvarila sjajne rezultate. Kako nam je otkrio, prolaznost učenika Gimnazije bila je 97 posto.

– Rezultati državne mature postignuti ove godine mogu se blisko usporediti s onima od prošlih godina, što me čini jako zadovoljnim, pogotovo kad sagledamo činjenicu da je ova državna matura bila specifična zbog cijele situacije oko epidemije koronavirusa – kazao je Robotić za ePodravinu.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

U GFG državnoj maturi pristupilo je 158 učenika, njih 153 je prošlo, a samo ih je pet palo. Na razini cijele države 105 učenika napisalo je ispit sa 100-postotnom točnošću, no nijedan nije uz koprivničke Gimnazije. Koprivnički gimnazijalci su samo ‘za dlaku slabiji’.

– Imamo učenike koji su riješili ispite s točnošću preko 98, 99 posto. Učenik Luka List najbolje je riješio državnu maturu, dobio je odličnu ocjenu iz sva četiri predmeta kojima je pristupio. Treba istaknuti izvrsne rezultate Ozane Brkić, Katje Homar, Marija Jalšaveca, Ines Kolar, Katje Sertić, Ane Uremović i drugih. Također, naglasio bih da je u Toni Krupiski postigao 3. rezultat u državi iz geografije, Luka List 4. iz kemije, a Katja Homar 12. iz hrvatskog jezika na A razini, sve to u konkurenciji 30 tisuća maturanata generacije – govori nam ravnatelj GFG.

Sjajni rezultati koprivničkim su gimnazijalcima donijeli prva mjesta na listama državnih fakulteta kao što su zagrebački Filozofski fakultet, Grafički fakultet i Kemijski odsjek PMF-a. Neki učenici odlučili su se na školovanje u inozemstvu, još čekaju rezultate i uvjete upisa.

– Učenici su zadovoljni studiranjem i našom školom koja im je dala bazna znanja i vještine za tercijarno obrazovanje. Rezultati mature su prosječno slični s naglaskom da ove godine ima veći broj rezultatom podjednakih maturanata, dok je prethodne godine bilo više pojedinaca koji su odskakali od prosjeka generacije – kazao je Vjekoslav Robotić.

čitam...