OD 1. LISTOPADA

Ravnatelj koprivničke bolnice o obaveznim covid-potvrdama za zdravstvene djelatnike: Imamo 70 posto cijepljenih, uopće nas to ne muči

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravstva od 6. rujna, u sustavu zdravstva dvjema dozama cijepljeno je 60,67 posto zaposlenih, a niti jednu dozu nije primilo njih 33,56 posto.

13:59h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je otvoreno pismo u kojemu stoji kako će od 1. listopada liječnici, medicinske sestre, ali i nezdravstveno osoblje na radno mjesto moći doći isključivo uz covid-potvrdu, odnosno dokaz da su cijepljeni, preboljeli bolest ili imaju negativan test na COVID-19.

– Naša zajednička obveza je da svoj svakodnevni profesionalni rad prilagodimo uvjetima u kojima živimo i djelujemo. Čuvajući svoje osobne slobode i demokratska prava moramo poštovati i druge članove zajednice, njihova prava, posebno na zdravlje i život – poručio je Beroš.

Inače, prema posljednjim podacima Ministarstva zdravstva od 6. rujna, u sustavu zdravstva dvjema dozama cijepljeno je 60,67 posto zaposlenih, a niti jednu dozu nije primilo njih 33,56 posto.

Foto: Ivan Balija
Vili Beroš // Foto: Ivan Balija
Devčić: Cjepivo je jedini lijek protiv virusa, jedini način da pobijedimo pošast koja je stvorila globalnu štetu

Dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Koprivnica, potvrdio je kako imaju 70 posto cijepljenih zdravstvenih djelatnika, dok ih je dio prebolio koronavirus. Tvrdi, stoga, kako im takva odluka neće stvoriti probleme

– Odluka ministra cilja možda neke druge dijelove bolničkog sustava s obzirom na njegovu ingerenciju. Nemam sve parametre prema kojima je zdravstvena administracija donijela takvu odluku. Teško mi ju je iz pozicije ravnatelja komentirati – kazao je Devčić, nastavivši.

– U svakome slučaju, pozivam na cijepljenje. Cjepivo je jedini lijek protiv virusa, jedini način da pobijedimo pošast koja je stvorila globalnu štetu – dodaje.

Foto: Ivan Balija
Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

Siguran je i kako preostali broj djelatnika koprivničke bolnice, a koji nisu cijepljeni niti su preboljeli koronavirus, neće stvarati problem u smislu organizacije njihova testiranja.

Neće nas financijski, organizacijski niti na bilo koji drugi način opteretiti. Uopće nas to ne muči – napominje.

Beroš je istaknuo kako “jesen donosi novi val epidemije” s većim brojem zaraženih te onima na bolničkom liječenju i respiratorima, ali i umrlih. U koprivničkoj bolnici na liječenju se trenutno nalazi osam osoba, od čega ih je dvoje na respiratoru, potvrdio je ravnatelj.

– Naš je sustav spreman. U prvim trima valovima dokazali smo da je koprivnička Opća bolnica spremna boriti se sa zdravstvenom krizom – zaključio je Devčić.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW