Showcase Schools Summit 2021

Ravnatelj križevačke OŠ Vladimir Nazor Igor Brkić i učiteljica Gordana Novak primjere dobre prakse razmijenili na europskom obrazovnom događaju

OŠ Vladimir Nazor ponijela je status Microsoftove škole 2018. godine

15:11h
0
n
Foto: Andrea Katanović Babić

Microsoft svake godine okuplja voditelje i učitelje iz Showcase zajednice i inkubatora širom Europe na godišnjem događaju pa su tako nedavno na Microsoft European Showcase Schools Summitu 2021. sudjelovali i ravnatelj OŠ Vladimir Nazor Križevci Igor Brkić i učiteljica engleskog jezika Gordana Novak.

OŠ Vladimir Nazor ponijela je status Microsoftove škole 2018. godine čime se svrstala među petnaestak hrvatskih škola koje su dobile priliku usavršiti i modernizirati svoj način rada primjenjujući Microsoftove servise, proizvode i rješenja.

Tome je prethodilo sudjelovanje učiteljice Gordane Novak u Skype-a-Thon manifestacijama i provedba brojnih aktivnosti uz korištenje Microsoftove tehnologije čime je učiteljica postala članica zajednice Microsoft Innovative Educator, a 2017. bila je predstavnica Hrvatske na Microsoftovoj konferenciji u Singapuru.

Tijekom dvodnevne konferencije održane online 22. i 23. travnja 2021. sudionici su imali priliku slušati vrhunske stručnjake iz Microsofta, UNESCO-a i desetak škola iz cijele Europe koje su se istaknule po uspješnosti u primjeni Microsoft tehnologije u odgojno-obrazovnom procesu. Osim toga, sudjelovali su u radionicama na kojima su učili kako primjenjivati Minecraft, a upoznavali se i s novim Microsoftovim alatima.