21.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PONIŠTENA PRVA ODLUKA

K. Vukić i G. Kovačić, bivše ravnateljica i računovotkinja Podravskog sunca, zamalo se izvukle zbog muljanja s papirologijom, ponovno će pred suca
K

Općinski sud u Koprivnici potpuno neosnovano i pogrešno zaključio da okrivljenice nisu počinile kaznena djela iz optužnice

Ne propustite

Slučaj bivše ravnateljice (62) i njene voditeljice računovodstva (53) koje su muljale s poslovanjem u koprivničkom Centru za odgoj i obrazovanje Podravsko sunce ponovo će biti vraćen u sudnicu. Iako je izgledalo da će sve ići u prilog dvjema okrivljenima, budući da ih je Općinski sud u Koprivnici u prvoj presudi oslobodio optužbi da su počinile kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, Županijski sud u Slavonskom Brodu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i ukinuo prvostupanjsku presudu.

Okrivljene Ksenija Vukić (1961.) i Gordana Kovačić (1970.) tako će se ponovo naći pred sucem i objasniti što se zapravo događalo tih godina u Podravskom suncu.

Optužnicom se okrivljenu 62-godišnjakinju tereti da kao ravnateljica COOR-a Podravsko sunce nije vodila poslovne knjige koje je po zakonu bila obvezna voditi, odnosno da ih je vodila tako da je bila otežana preglednost poslovanja i imovinskog stanja. Okrivljenu 53-godišnjakinju se, pak, tereti da je kao voditeljica računovodstva izradila više neistinitih otkupnih blokova o kupnji robe od fizičkih osoba, kojima je pravdala utrošak novca udruge za koji nije postojala odgovarajuća dokumentacija.

Županijski sud u Slavonskom Brodu je prihvatio argumente iz žalbe državnog odvjetništva, ukinuo oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje, jer je Općinski sud u Koprivnici potpuno neosnovano i pogrešno zaključio da okrivljenice nisu počinile kaznena djela iz optužnice.

Okrivljenoj K. Vukić i G. Kovačić prema Kaznenom zakonu prijeti do tri godine zatvora.

Podsjetimo, o ovom slučaju smo pisali 2016. godine kada su njih dvije bile suspendirane, a nakon što je u rujnu 2015. godine, K. Vukić podnijela ostavku na mjesto ravnateljice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dašak ljeta

Suncem okupana ljepotica očitala modnu lekciju, “špiceri” mogu gledati i učiti kako se to radi

Spajanje nespojivog - vještina koju žele mnogi, ali malo ih ima osjećaj za to. Zeleni crop top i baby ružičasta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×