12.1 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Financijska pismenost za mlade

Razvojnu udrugu Ludbreg posjetili predstavnici Američkog veleposlanstva
R

Projektni materijali i rezultati dostupni su na mrežnim stranicama Razvojne udruge Ludbreg: https://rul.com.hr/.

Ne propustite

Povodom uspješno provedenog projekta “Financijska pismenost za mlade” dana 26.07.2021. Razvojnu udrugu Ludbreg posjetili su predstavnici Američkog veleposlanstva u Zagrebu, Elise Sunshine Crane, konzulica i druga tajnica Veleposlanstva te Mislav Sučec iz Ureda za odnose s javnošću.

“Financijska pismenost za mlade” projekt je kojim se potiče razvoj financijske pismenosti kod srednjoškolske populacije. Projekt se provodio u protekloj školskoj godini u suradnji sa srednjoškolskim obrazovnim institucijama iz Republike Hrvatske.

U okviru ovog projekta organizirani su edukativni satovi po modelu neformalnih metoda učenja na kojima su se srednjoškolcima objasnile i približile teme poput štednje, investicija, kredita, isplate plaća, mirovinskog osiguranja, samozapošljavanja, javnih financija, poreza, bankovnih usluga, korištenja platnih kartica, crowdfundinga, kriptovaluta i dr. Na taj način potiče se proaktivnost mladih u području financijskog promišljanja i planiranja kako bi aktivno upravljali vlastitim financijama te ih time što bolje pripremili za nastavak školovanja i buduće zapošljavanje.

„S obzirom na pandemijske okolnosti koje su nas pratile tijekom protekle školske godine, izlaganja su se uglavnom održavala u online formatu. Projektnim aktivnostima bilo je obuhvaćeno više od 500 učenika, a srednje škole koje su sudjelovale u ovom projektu bile su:
– Srednja škola Ivanec
– Gospodarska škola Varaždin
– Glazbena škola Varaždin
– Strukovna škola Đurđevac
– Katolička gimnazija Virovitica
– Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci
– III gimnazija Zagreb
– Srednja škola Ban Josip Jelačić Zaprešić
– Gimnazija Gaudeamus Osijek
– Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar“

– kazao nam je Kristian Pirc, predsjednik RUL-a.

Projektni materijali i rezultati dostupni su na mrežnim stranicama Razvojne udruge Ludbreg: https://rul.com.hr/.

Realizaciju ovog projekta omogućilo je Američko veleposlanstvo u Zagrebu. Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Razvojne udruge Ludbreg.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Posebna pravila

U Koprivnicu stiže Dinamo i Bad Blue Boysi, evo koje će ulice biti zatvorene pola dana

Slaven Belupo danas dočekuje Dinamo, a policija je izdala posebne upute i pravila povodom organizacije te utakmice. Utakmica počinje u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×