14.3 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Financijska pismenost za mlade

Razvojnu udrugu Ludbreg posjetili predstavnici Američkog veleposlanstva
R

Projektni materijali i rezultati dostupni su na mrežnim stranicama Razvojne udruge Ludbreg: https://rul.com.hr/.

Ne propustite

Povodom uspješno provedenog projekta “Financijska pismenost za mlade” dana 26.07.2021. Razvojnu udrugu Ludbreg posjetili su predstavnici Američkog veleposlanstva u Zagrebu, Elise Sunshine Crane, konzulica i druga tajnica Veleposlanstva te Mislav Sučec iz Ureda za odnose s javnošću.

“Financijska pismenost za mlade” projekt je kojim se potiče razvoj financijske pismenosti kod srednjoškolske populacije. Projekt se provodio u protekloj školskoj godini u suradnji sa srednjoškolskim obrazovnim institucijama iz Republike Hrvatske.

U okviru ovog projekta organizirani su edukativni satovi po modelu neformalnih metoda učenja na kojima su se srednjoškolcima objasnile i približile teme poput štednje, investicija, kredita, isplate plaća, mirovinskog osiguranja, samozapošljavanja, javnih financija, poreza, bankovnih usluga, korištenja platnih kartica, crowdfundinga, kriptovaluta i dr. Na taj način potiče se proaktivnost mladih u području financijskog promišljanja i planiranja kako bi aktivno upravljali vlastitim financijama te ih time što bolje pripremili za nastavak školovanja i buduće zapošljavanje.

„S obzirom na pandemijske okolnosti koje su nas pratile tijekom protekle školske godine, izlaganja su se uglavnom održavala u online formatu. Projektnim aktivnostima bilo je obuhvaćeno više od 500 učenika, a srednje škole koje su sudjelovale u ovom projektu bile su:
– Srednja škola Ivanec
– Gospodarska škola Varaždin
– Glazbena škola Varaždin
– Strukovna škola Đurđevac
– Katolička gimnazija Virovitica
– Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci
– III gimnazija Zagreb
– Srednja škola Ban Josip Jelačić Zaprešić
– Gimnazija Gaudeamus Osijek
– Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar“

– kazao nam je Kristian Pirc, predsjednik RUL-a.

Projektni materijali i rezultati dostupni su na mrežnim stranicama Razvojne udruge Ludbreg: https://rul.com.hr/.

Realizaciju ovog projekta omogućilo je Američko veleposlanstvo u Zagrebu. Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Razvojne udruge Ludbreg.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KRATKOROČNO ZADUŽENJE

‘Zapelo’ s priljevom sredstava za Newton sobe, kako bi radovi počeli Grad diže ‘mosni’ kredit od 770 tisuća eura

Na redovnoj sjednici gradskoga vijeća najavljenoj za sutra, ludbreški gradski vijećnici donijet će odluku o dizanju kratkoročnog kredita na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti