14.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Referendumski ustanak i u Koprivnici // Potpisi se ispred tržnice prikupljaju sve do 27. veljače
R

Ne propustite

Među 43 grada koji su u srijedu krenuli s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma nalazi se i Koprivnica. Štand za prikupljanje potpisa nalazi se na Zrinskom trgu, ispred gradske tržnice, a građani će svoj potpis moći staviti svakog dana između 10 i 13 sati, sve do 27. veljače.

Riječ je o akciji koju je pokrenula građanska inicijativa „Referendumski ustanak”, a potpisi se prikupljaju s ciljem sazivanja referenduma o četiri pitanja: ponavljanju referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, zabrani prometovanja i prodaje genetički modificiranih organizama (GMO), poništenju pretvorbe i privatizacije te zabrani rasprodaje prostora, resursa i imovine Republike Hrvatske.

Proglas kojim se poziva građane na prikupljanje potpisaPotpisi se prikupljaju u 43 grada na 85 lokacija diljem Hrvatske, a organizatori pozivaju građane na što veći odaziv, kako bi prekinuli samovolju političara i krivi put kojim Hrvatska ide.

– Građanima je potrebno omogućiti pravo sudjelovanja u donošenju važnih odluka. Ovo je prikupljanje potpisa onih građana koji su željni promjena i koji ne žele više da im vlast osigurava nezaposlenost, glad, siromaštvo, kriminal, korupciju i rasprodaju državnih dobara, koji ne žele hraniti svoju djecu GMO hranom i koji žele ostati svoji na svome – pojasnio nam je koprivnički volonter.

U Koprivnici je prikupljeno tek nekoliko desetaka potpisa, no organizatori naglašavaju kako brojni građani još nisu upoznati s ovom akcijom jer oko nje trenutno vlada opća medijska blokada na razini države.

– Na štandovima se nalaze četiri knjige, što znači da pitanja nisu skupna, već je svako za sebe. Građani mogu sami odlučiti u koju knjigu, odnosno, za koje pitanje, žele dati svoj potpis, a pritom je važno da uz sebe imaju i svoj OIB – napominje aktivista.

Potpisi se prikupljaju sve do 27. veljače, a za održavanje referenduma potrebno je oko 370 tisuća potpisa građana koji imaju biračko pravo.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Suprotnosti se privlače. Ove dvije simpa frendice uljepšale su koprivnički trg svojom pojavom

Kako se suprotnosti privlače, nije samo fizikalna činjenice, nego i ona modna. Pokazale su to ove dvije simpa frendice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×