2.6 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Regionalne selekcije u Koprivnici – skup mladih nada
R

Ne propustite

Na inicijativu HRS-a, a u suradnji s Rukometnim savezom Koprivničko-križevačke županije, u petak 28. prosinca u Koprivnici su se okupile rukometne selekcije Regije Sjever u dvije uzrasne kategorije:  djevojčice ”A”, igračice rođene 2000/01. i mlađe kadetkinje, igračice  rođene 1998/99. godine.

Kako se radilo o prvom okupljanju tog naraštaja uopće, poziv u selekciju djevojčica ”A” bio je otvoren, a klubovima je ostavljeno da prema vlastitoj procjeni odaberu  najkvalitetnije igračice. Da su klubovi prepoznali važnost inicijative govori i podatak da se na okupljanje u selekciji djevojčica odazvalo 39 igračica iz devet klubova.

Nažalost, iz nepoznatog razloga na okupljanju nisu se pojavile igračice iz Čakovca, Pitomače, Đurđevca, Ivanske i ŽRK Bjelovar. Stručni rad s ovim naraštajem povjeren je trenericama Zdenki Premužić iz TVIN Trgocentra i Đurđici Zečević iz Podravke.

Kadetkinje s trenerimaMlađe kadetska reprezentacija regije već je imala natjecanja i okupljanja, pa je situacija oko poziva igračica bila jednostavnija. Pozivi su upućeni na adrese devet klubova i 34 igračice, od kojih se na okupljanje odazvalo 29. Odgovornost za stručni rad s ovim nadarenim naraštajem imaju trenerica Snježana Petika iz Podravke i trener Željko Golik iz Zrinskog,  koji se ovaj puta nije pojavio na  okupljanju.

Nazočnost trenera koji su dopratili igračice iz matičnih klubova iskorištena je za vrlo konstruktivan okrugli stol. U prvom dijelu predstavljen je koncept organizacije s planom okupljanja regionalnih reprezentacija, dok je drugi dio bio posvećen temi problematike rukometa u regionalnom okruženju. Uz nazočnost predstavnika Županijskog  Rukometnig saveza vodio ga je regionalni suradnik HRS-a Branko Krajačić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×