17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Rekonstrukcija Florijanskog trga // Do kraja lipnja česma s pitkom vodom i široka pješačka staza
R

Ne propustite

Radove na uređenju južnog dijela koprivničkog Florijanskog trga danas, 20. svibnja je otvorila gradonačelnica Vesna Želježnjak. Radovima koji su danas započeli predviđena je rekonstrukcija pješačke staze uz zgradu Hrvatske pošte, s proširenjem staze na tri metra širine, kao i rekonstrukcija zelenog otoka te rekonstrukcija parkirališta.

– Dobit ćemo novu vizuru u kojoj nam je pomogao i naš Carlsberg. Na ovom ćemo području dobiti prekrasan dio novoga trga. Radove izvode Komunalac i Koming, vrijedni su oko 220 tisuća kuna i bit će završeni krajem lipnja – rekla je Želježnjak prilikom otvorenja radova.

Uređenje južnoga dijela Florijanskog trga obuhvatit će i potpunu rekonstrukciju zelenog otoka, zbog čega se postojeće drveće i raslinje već počelo uklanjati, ali će se nanovo hortikulturno urediti.

Posebna je zanimljivost i to što će se urediti i se prostor s točionikom, točnije česmom pitke vode, koji će biti namijenjen javnoj uporabi.

foto: Koprivnica.hr– Izvršit će se zamjena dotrajale kolničke konstrukcije postojećeg parkirališta za osobna vozila u dijelu između zelenog otoka i postojećih kanalica za odvodnju oborinskih voda, kao i ponovno obilježavanje. Rekonstrukcijom parkirališta zadržava se isti broj parkirnih mjesta za osobna vozila, kao i za vozila osoba sa invaliditetom – izvijestili su iz Grada Koprivnice, dodajući kako će se u sklopu uređenja rekonstruirati i javna rasvjeta.

Za vrijeme izvođenja radova promet Florijanskim trgom odvijat će se u oba smjera uz ograničenje brzine, dok će pješaci morati koristiti nogostup na sjevernoj strani trga.

Investitor radova je Grad Koprivnica, a investiciju provodi Komunalac d.o.o. Koprivnica. Radove će izvoditi koprivnički Koming d.o.o. i Komunalac d.o.o.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×