culturevive tour

Renesansni festival uvršten na kulturnu rutu od Zalaegerszega do Koprivnice, Labazan: Jedina smo županijska TZ kojoj su odobreni projekti prekogranične suradnje

11:53h
0
Foto: TZ grada Koprivnice

Prošlog je tjedna održana završna konferencija projekta Culturevive Tour, financiranog kroz Interreg, program za jačanje prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske.

Zahvaljujući partnerima, među kojima je i Turistička zajednica grada Koprivnice, projekt je uspješno proveden te je aktivirana kulturna ruta od Zalaegerszega preko Čakovca do Koprivnice. Ovu jedinstvenu rutu kreirali su obrtnici koji njeguju stare zanate ili se bave iz ekološkom proizvodnjom iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i županije Zala, a promocija se vršila kroz razne turističke manifestacije.

Svakako najznačanija među njima je koprivnički Renesansni festival, sjajna platforma za promociju projektnih aktivnosti, generator turističke potrošnje u Županiji, instrument promicanja kulturne i povijesne baštine te ekologije, a sve zahvaljujući enormnoj posjećenosti.

– Projekt Culturevive tour već je šesti po redu kojeg je do sad uspješno provela Gradska turistička zajednica. Ponosni smo što je kroz godine provođenja projekt pokazao svoju održivost, pa smo čak i u vrijeme kada nismo dobivali novac iz europskih fondova očuvali suradnju, a taj će se trend nastaviti u budućnosti. Moramo napomenuti da smo jedina turistička zajednica iz naše županije, te jedna od samo pet hrvatskih kojoj su u prvom pozivu odobreni projekti prekogranične suradnje s Mađarskom – priopćio je Renato Labazan, direktor TZ grada Koprivnice.

Iz projekta Culturevive tour Turistička zajednica grada Koprivnice financirala je brojne aktivnosti Renesansnog festivala, s značajnim budžetom od 116.000 eura.

Foto: TZ grada Koprivnice

čitam...