4 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
i to je došlo

Rezultati državne mature u našoj su županiji slabiji nego lani, maturu palo 24 posto učenika, u Gimnaziji prolaznost 97 posto
R

Prošle godine prolaznost je bila 80 posto. Za gimnazije je iznosila 97 posto, a za strukovne škola 66 posto.

Ne propustite

Jučer su predstavljeni privremeni rezultati državne mature kojoj je ove godine pristupilo u cijeloj zemlji pristupilo 28.917 učenika.

Podatke o prolaznosti na razini naše županije dao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

– Ukupna je prolaznost je 76 posto, što znači da je 24 posto učenika palo maturu. Za gimnazije je rezultat bolji, ukupan postotak je 97 posto. Obrtnička je škola iznad prosjeka i prolaznost je preko 80 posto. Strukovne su škole ispod prosjeka, maturu je palo gotovo 40 posto učenika, a ukupan postotak prolaznosti je 61 posto. Rezultati su općenito malo slabiji, nego prošle godine – rekao je Ljubić.

Prošle godine prolaznost je bila 80 posto. Za gimnazije je iznosila 97 posto, a za strukovne škole 66 posto.

Što se tiče koprivničke gimnazije, ravnatelj Vjekoslav Robotić je rekao da su ovo još privremeni rezultati, ali da su bolji nego prošle godine.

– Državnoj maturi pristupilo je 144 maturanta i prolaznost je 97 posto. Imamo najbolji rezultat u državi iz kemije i talijanskog, odnosno ispiti su riješeni sa 100 posto. Iz osnovnih predmeta učenici su dobili 83 izvrsne ocjene – rekao je Robotić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×