25.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
poslovna suradnja

Riješili pitanje nedostatka pedijatra, stigle čak dvije liječnice, roditelji i djeca više neće morati u Pitomaču i Koprivnicu
R

Nismo jedini koji maju vanjske suradnike, ali jedino je važno da su oni sad tamo, da se pruža zdravstvena skrb, da se pacijenti imaju kamo obratiti - pojasnila je Mirjana Hanžeković

Ne propustite

Dobre vijesti stižu za roditelje s područja Đurđevca koji su svoje mališane unazad šest mjeseci morali voziti k pedijatrima u nekoliko kilometara udaljenu Pitomaču ili još dalje, u Koprivnicu.

Od ravnateljice Doma zdravlja Mirjane Hanžeković doznajemo kako su napokon uspjeli riješiti ovaj gorući problem za 730 roditelja, odnosno, malih pacijenata koliko ih je evidentirano na području Đurđevca i okolice.

U Đurđevcu su od prvog dana mjeseca lipnja organizirani vanjski suradnici, jedna pedijatrica stiže iz Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, a druga iz Međimurske županije. Oboje su angažirani kao vanjski suradnici na ugovor o poslovnoj suradnji.

Foto: Ivan Balija
Ravnateljica koprivničko-križevačkog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković // Foto: Ivan Balija

– To je mali pomak s obzirom na to da nismo imali uopće pedijatra te su pacijenti morali ići u Pitomaču. Sada je napokon zdravstvena zaštita osigurana u samom gradu. Nismo jedini koji imaju vanjske suradnike, ali jedino je važno da su oni sad tamo, da se pruža zdravstvena skrb, da se pacijenti imaju kome obratiti – pojasnila je Mirjana Hanžeković.

Organizirana zdravstvena zaštita funkcionira od početka lipnja, a pedijatri se smjenjuju prema unaprijed razrađenom rasporedu koji je izvješen na vratima ordinacije u Domu zdravlja.

– U potrazi smo i dalje za stalnim pedijatrom, no kako je krenulo s obzirom na nedostatak liječnika sve više ustanova pokriva zdravstvenu zaštitu s vanjskim suradnicima. Doduše, Domovi zdravlja u Zagrebu nemaju taj problem, ali nije isto je li riječ o ruralnoj ili urbanoj ordinaciji. Naravno, sve to ima svoje, ali ostatak Hrvatske muku muči kao i naš Dom zdravlja, no ne trebamo se žaliti, još uvijek imamo dobru zdravstvenu skrb u županiji – smatra ravnateljica Doma zdravlja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Brijuni i Brač

Koprivnički vatrogasci i ove godine čuvaju Jadran od požara, počela redovna dislokacija

Počela je prva smjena redovne ljetne dislokacije koprivničkih dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca na otočju Brijuni i u Supetru na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×