23.5 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

RK Šoderica postavila tri hrvatska rekorda u štafetama, Luka Đurđ najbolji junior
R

Ne propustite

Prvi vikend u lipnju donio je i taj događaj za koji su se dečki iz Šoderice mjesecima pripremali – Državno prvenstvo Republike Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju, u organizaciji KPA 3. Maja iz Rijeke te Hrvatskog ronilačkog saveza na novom bazenu ”Kantrida” u Rijeci.

Na ovom, najbitnijem ronilačkom događaju u godišnjem kalendaru sudjelovalo je 12 klubova sa oko 100-tinjak plivača, a boje RK Šoderice branili su Luka Đurđ, Dominik Đurđ, Marko Sremec, Alen Milek, te Vladimir Šoštarić kao natjecatelj i trener, a tu je bio i Karlo Kocijan koji nažalost zbog zdravstvenih problema nije nastupio već je bio nezamijenjiva logistička i moralna podrška.

Ta je ekipa unazad par godina navikla domaću publiku na izvrsne rezultate, tako da niti ove godine nisu izostala visoka očekivanja. Nažalost, ozljede su spriječile Dominika Đurđa i Vladimira Šoštarića u ostvarivanju svog maksimuma, no sva su očekivanja ipak ispunjena i premašena, ekipa Šoderice bila je najčešći gost na najvišoj stepenici proglašenja, te je kući otišla sa 40-ak medalja, većinom zlatnih, te sa tri nova nacionalna rekorda u štafetama (sada su svi rekordi u štafetama, što juniorski što seniorski, u vlasništvu Šoderice).

Također, vrijedi napomenuti i briljantan nastup mladog Luke Đurđa, koji je sa 14 medalja i dva juniorska rekorda zaslužio i titulu najboljeg juniora te mlađeg juniora na natjecanju, a ne smijemo zaboraviti ni njegovog starijeg brata Dominika te Marka Sremca, kojima je za dlaku pobjegao rekord na 800 i 200 m, no bez sumnje će to popraviti u skoroj budućnosti. Dečkima sad kao „odmor” od napornih treninga i natjecanja predstoji sezona maratona, počevši sa 4 km na Šoderici, slijedećeg vikenda kada se održava Državno prvenstvo RH u daljinskom plivanju perajama.

REZULTATI ČLANOVA RK ŠODERICA

4×50 (Sremec, Đurđ L., Đurđ D., Šoštarić) 1. mjesto – novi nacionalni rekord
4×100 (Sremec, Đurđ L., Đurđ D., Šoštarić) 1. mjesto – novi nacionalni rekord
4×200 (Sremec, Đurđ L., Đurđ D., Šoštarić) 1. mjesto – novi nacionalni rekord
50 PP – 2. mjesto Vladimir Šoštarić, 1. mjesto Luka Đurđ – juniori
50 AP – 1. mjesto Vladimir Šoštarić, 3. mjesto Marko Sremec
50 BF – 1. mjesto Luka Đurđ – juniori – novi juniorski nacionalni rekord
100 PP – 2. mjesto Vladimir Šoštarić, 3. mjesto Luka Đurđ, 1. mjesto Luka Đurđ – juniori
100 BF – 1. mjesto Luka Đurđ – juniori – novi juniorski nacionalni rekord
100 BR – 1. mjesto Vladimir Šoštarić
200 PP – 1. mjesto Marko Sremec, 3. mjesto Dominik Đurđ
400 PP – 2. mjesto Dominik Đurđ
800 PP – 1. mjesto Dominik Đurđ

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kod Koprivnice

Djevojku (21) retrovizorom ozlijedio 66-godišnji vozač, policija ga našla nakon što je pobjegao

Pisali smo jučer o prometnoj nesreći u Jagnjedovcu kod Koprivnice, u kojoj je ozlijeđena 21-godišnja pješakinja. Vozač je bezobrazno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×