sugestija

Roditelji ne žele slati djecu nazad u škole, Županija preporuča da se nastava i dalje održava online

Preporuka i stav župana Darka Korena je da učenici i dalje nastave pratiti nastavu na daljinu.

19:45h
0
Školska nastava
Foto: Ivan Brkić

Jučer je održana videokonferencija s ravnateljima osnovnih škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač, na kojoj je jedna od glavnih tema bio dogovor oko povratka učenika razredne nastave u škole koji je najavljen za 11. svibnja.

Predstavnici Županije osvrnuli su se s ravnateljima i na izdane Upute HZJZ-a i Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja, a jedan od zadataka ravnatelja u procesu pripreme za otvaranje škola bio je kontaktirati sve roditelje kako bi se utvrdio broj učenika koji bi od ponedjeljka nastavu polazili u školi.

Obzirom da su danas pristigli rezultati anketa, župan Darko Koren sazvao je koordinaciju sa suradnicima na temu analize rezultata anketa koje su provele osnovne škole. Kako je analiza pokazala da je iznimno mali interes za održavanjem nastave u školama, te da u tom dijelu ima i učenika koji ne ispunjavaju temeljne uvjete i odrednice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preporuka i stav župana Darka Korena je da učenici i dalje nastave pratiti nastavu na daljinu.

– Prije svega radi sigurnosti djece, ali i činjenice da su učitelji i učenici savladali sve tehničke aspekte održavanja nastave na daljinu, stav je Županije kao osnivača da se u ovom trenutku prioritetno treba posvetiti organizaciji početka nove školske godine za koju se nadamo da će se odvijati u punom opsegu. Smatramo kako bi predloženi model održavanja nastave koji uključuje nastavu na daljinu i nastavu u učionici, u ovom trenutku bio dodatno organizacijsko opterećenje ravnateljima i učiteljima, ali i samim roditeljima oko organizacije pratnje djece – stoji u priopćenju Županije.

Temeljem navedenog sutra će se održati video konferencija s ravnateljima osnovnih škola na kojoj će se prezentirati preporuka i stav Županije kako usvojenu praksu nastave na daljinu ne treba mijenjati te u ovom trenutku treba nastaviti takav model

čitam...