Brdsko-biciklistički maraton

Rotorovci sjajni u Istri, Tanja Tisaj u prvoj utrci osvojila treće mjesto

10:43h
0
Vozači koprivničkog Rotora u Istri // Foto: BK Rotor
Vozači koprivničkog Rotora u Istri // Foto: BK Rotor

Dobar nastup vozača Rotora u Istri odlična je uvertira za sljedeći maraton koji će se održati na domaćem terenu, 8. svibnja. U Koprivnici se očekuje više od 300 vozača u međunarodnoj konkurenciji.

Lijepe vijesti stižu iz Biciklističkog kluba Rotor.

Koprivničanci su u prvoj ovosezonskoj utrci u brdsko-biciklističkom maratonu, koja se bodovala za Kup Hrvatske, a održala u Premanturi kraj Pule nastupili s devet vozača.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji prvi put za Rotor je nastupila i jedna vozačica, Tanja Tisaj, i osvojila fenomenalno treće mjesto u kategoriji rekreativnih vozačica. U svom prvom službenom maratonu do trećeg mjesta je došla na stazi u dužini od 22 kilometara.

Od Koprivničanaca u Istri su još vozili Boris Buhić, Tomislav Lončar, Davor Karas, Marko Vajdić, Damir Podoreški, Miroslav Medvarić, Hrvoje Tisaj i Siniša Herman. Svaki u svojoj kategoriji.

Po izuzetno zahtjevnoj kružnoj stazi stazi, prepunoj istarskog kamenja, te vrlo toplom vremenu, natjecatelji Rotora odlično su odvozili. Na stazi dužine 46 kilometara nastupila su šestorica vozača u dvije kategorije.

U rekreativnoj kategoriji Vajdić je osvojio 45. mjesto, Karas 46., Podoreški 48. i Lončar 52. mjesto.

U natjecateljskoj kategoriji Master 2 Tisaj je bio 22., dok je Herman osvojio sedmo mjesto od hrvatskih vozača za Kup Hrvatske.

Na stazi dužine 62 kilometara nastupila su dvojica vozača. Buhić je u kategoriji elite osvojio 18. mjesto, a Medvarić je u kategoriji Master 1 osvojio 17. mjesto od vozača iz Hrvatske.

Dobar nastup vozača Rotora odlična je uvertira za sljedeći maraton koji će se održati na domaćem terenu, 8. svibnja. U Koprivnici se očekuje više od 300 vozača u međunarodnoj konkurenciji.