6.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Rukomet na lešnatom igralištu
R

Ne propustite

Neke od fotorgafija koje će slijediti idućih mjeseci objavljivane su u lokalnim novinama. Neke davno, šezdesetih godina, neke unazad desetak godina. Kako je internet sasvim drugačiji, demokratskiji medij, a urednik je zainteresiran za takvu vrstu suradnje, to će u ritmu 2-3 fotografije tjedno slijediti zanimljiva serija iz koprivničke i podravske sportske prošlosti. U slučaju da nisam snimio fotografiju, ili nisam siguran, to će biti naznačeno imenom autora, ili ograđivanjem od autorstva.

Rukomet na lešnatom igralištu
Nakon što je ženski rukomet začet s nazivom gimnazije Ivo Marinković, kasnije je prešao u nadležnost Društva tjelesnog odgoja Partizan (DTO), potom Podravke. Rukomet je počeo na mjestu gdje je danas niknula nova školska sportska dvorana, a njegov drugi procvat dogodio se na Gradskom stadionu (na slici), na mjestu gdje danas tenisači prebacuju lopticu preko mreže. Igralište je bilo lešnato, za lijepa vremena prašno, za kiša blatno. No, na tom su se mjestu igrale muške i ženske hrvatske lige, muška gradska liga, podsavezna i školska natjecanja.

Na slici je, na utakmici Partizana, u skoku vanjska igračica Jasna Vrhoci, talentirana rukometašica, koja je za rana odselila u SAD, a desno je dobro znana, pivot, Zrinka Kolarić, tada Biondić. Ono što iz današnje perspektive izgleda fascinanto, broj je gledatelja, kojih vidimo samo dio na južnoj strani, jer je veliki broj bio na nasipu sa sjeverne strane. I svi su plaćali ulaznicu – blagajna i danas stoji na ulazu u taj bivši, povijesni prostor.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024

PRIVREMENI REZULTATI Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić ulazi u Sabor

Gradonačelnik grada Ludbrega, Dubravko Bilić prema trenutnim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva ulazi u Sabor. Dubravko Bilić i njegova Nezavisna platforma...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×