- Oglas -

Na tradicionalnoj svečanoj dodjeli nagrada i priznanja najboljim sportašima grada Đurđevca u 2019. godini titulu najbolje sportašice odnijela je rukometašica Lea Pavlović. Kad je njeno ime pročitano, dvoranom Doma kulture prolomio se veliki pljesak praćen uzvicima podrške, a posebno su ponosne bile suigračice i njena obitelj.

Lea nam je otkrila kako je svima bilo drago što je osvojila nagradu, kako su svi bili ponosni. Uživala je dobiti priznanje za svoj rad i trud. Kako to obično jest, mnogi sportaši danas usporedno i studiraju, ništa drugačije nije ni kod nje. Trenutno je na trećoj godini fizioterapije u Zagrebu.

– Pošto preko tjedna moram biti u Zagrebu često odem u teretanu odraditi trening, a petkom žurim doma da stignem na barem jedan trening s ekipom. Mogu pokriti sve vanjske pozicije, a u zadnje vrijeme igram na desnom vanjskom – rekla nam je.

- Oglas -

Znate li zašto je dobila nagradu? Lea je najbolji strijelac svoje ekipe u 2019. godini, a u jesenskom dijelu tekuće sezone zabila je nevjerojatnih 117 pogodaka. Prosjek kaže da zabija 10,6 golova po utakmici. Visoka je 165 centimetara i ne može se reći da para nebo visinom, ali zato para protivničke mreže. Rekord? 17 golova u jednoj utakmici. Žrtva je bila momčad iz Belog Manastira. Lea kaže kako nije bitna visina, bitna je tehnika. Melem za muške uši.

Foto: Ustupila Lea Pavlović
Najčešće ju zaustave prekršajem // Foto: Ustupila Lea Pavlović

– Sve je počelo prije 13 godina, roditelji su me odlučili upisati na neki sport pošto sam bila jako živahno dijete. Probala sam sa taekwondoom, ali nije to bilo to. Rukomet me privukao na prvu jer nam je trenerica bila super, a i cure također, pa sam počela trenirati u ŽRK Pitomača – prisjeća se.

Zadovoljna je sadašnjom ekipom i svjesna je kako uvijek može bolje. Redovitiji treninzi sigurno bi polučili bolji rezultat, no nije riječ o profesionalizmu, cure su zaposlene, studiraju i ne stižu na sve treninge. No, ovo lijepo priznanje svakako će biti dodatan motiv cijeloj ekipi. Neka Lea samo nastavi puniti protivničke mreže i davati sve od sebe. Drugačije ni ne zna.

Foto: Ustupila Lea Pavlović
Foto: Ustupila Lea Pavlović
Foto: Ustupila Lea Pavlović
Foto: Ustupila Lea Pavlović
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Ustupila Lea Pavlović
Foto: Ustupila Lea Pavlović
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).