Rukometni klub Podravka obilježava 60 godina ženskog rukometa

18:29h
0
Rukometašice Podravke nakon osvajanja naslova prvaka Europe 1996. godine // Foto: Arhiva RK Podravka

Bogata povijest koprivničkog ženskog rukometa i vrijedna ovogodišnja postignuća RK Podravke Vegete stopit će se 21. i 22. kolovoza u iznimnu sportsku priču. U Koprivnici će se obilježiti 60 godina igranja ženskog rukometa i održati jubilarni 10. po redu Memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo.


Velika obljetnica Rukometnog kluba Podravka okupit će sve generacije rukometašica i rukometnih stručnjaka koji su svojim talentom, htijenjem, znanjem i upornošću ispisale najljepše stranice ne samo koprivničkog nego i hrvatskog i europskog ženskog sporta.

O velikim uspjesima RK Podravke, čija je kruna osvajanje naslova europskih klupskih prvakinja 1996. godine, bit će riječi na svečanoj sjednici što će se održati u petak 21. kolovoza, a kojoj će uz rukometašice sudjelovati i predstavnici Podravke d.d. koja više od pola stoljeća podržava klub te grada Koprivnice koji je većinski vlasnik rukometnog diva, kao i delegacija HRS i klubova koji su godinama surađivali s RK Podravkom.

Na 10. memorijalnom turniru Josip Samaržija Bepo uz domaćina Podravku Vegetu nastupit će slovenski prvak Krim Mercator, slovački prvak Iuventa Michalovce i mađarski prvak FTC Rail Cargo Hungaria, a bit će predstavljene rukometašice prve generacije kluba iz 1955. kao i osvajačice Lige prvakinja 1996. godine.

Izvor: www.rk-podravka.hr 

čitam...