32.4 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ružica i Vlado
R

Ne propustite

Ova slika snimljena je u improviziranoj redakciji lista Vjesnik u Zagrebu, prije izgradnje nebodera, kad su se redakcije Vjesnikove kuće nalazile u dvorištu (Večernji), ili na prvom katu budućeg nebodera zajedno s tiskarom (Vjesnik).

Kako je vaš autor tada, 1961. godine, kao 19-godišnjak radio u Gradskoj rubrici Vjesnika (i Sudskoj, kamo ga je ”gurnuo” novinar Miroslav Gačić, koji je te godine iz Koprivnice otišao u Zagreb), imao je priliku snimiti društvo iz redakcije.

Na slici su tadašnja daktilografkinja u Vjesnikovoj redakciji Ružica Dragić, supruga poznatog karikaturiste Nedeljka Dragića, a mladi novinar je kasnije poznati likovni kritičar, danas pokojni, Vladimir Maleković, koji je radio također u Gradskoj rubrici (urednici Ivo Butković, Vlado Bizjak, Vera Vrcić, kuma Terezi Kesoviji u braku s Mirom Ungarom), a tu su bili i kasnija likovna kritičarka Elena Cvetkova Šojlev, karikaturist i enigmatičar Vlado Burić, kasniji ”polismen” Zdravko Židovec, sin Ivana Šibla Milovan Šibl, Seška Stanojlović, Dražen Jambrović, bivša supruga Arsena Dedića Vesna Suligoj, sin gradonačelnika Bojanića, kasniji novinar Radio Zagreba Darko Herceg itd. Priznajte da smo bili lijepo društvo!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nogometni transferi

Zahuktava se sezona transfera, u Močile stigli “sin vjetra” i veznjak s talijanskim iskustvom, Drnje i Đelekovec pojačavaju redove

Županijske nogometne lige nedavno su završile, no klubovi su daleko od mirovanja. Polako se zahuktava sezona transfera. Tako su u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×