Samostalna izložba slika Marije Stipan

10:00h
0
Otvorenje izložbe slika Marije Stipan

Mnogobrojni prijatelji, posjetitelji i ljubitelji slikarstva okupili su se u subotu, u izložbenom prostoru Edukacijsog centra, Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, kako bi prisutvovali otvorenju 13. samostalne izložbe slika Marije Stipan, na kojoj se predstavila s tridesetak slika većeg formata.

Slikarica je osebujnog stila i izričaja, u čijem sadržaju dominiraju krajolici, cvijeće i mrtve prirode. Slikarstvo joj je bazirano na mediju ulja na platnu, pastela, akvarela i akrila. Članica je „Molvarskog likovnog kruga“ te ujedno pripada i članstvu likovne sekcije „Podravka 72“, čiji je aktivni član duži niz godina. Marijino slikarstvo popratli su i neki poznati kritičari likovne umjetnosti.

Rođena je molvarka, Srednju medicinsku školu završila je u Koprivnici, diplomirala je na višoj medicinskoj školi u Zagrebu, zaposlenica je u Općoj bolnici Koprivnica kao glavna sestra jedinice samostalne djelatnosti Ortopedije.

Slikaricu je predstavila dipl. ses. Vesna Sertić. Otvorenje su prigodnim programom upotpunile, Ivana Došen i Ivana Boroša. Izložbu otvorila ravnateljica Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek dr.med. specijalist kirurgije Gordana Slavetić. Slikarica se zahvalila prisutnoj publici, te ih počastila bogatim domjenkom. Izložba će ostati otvorena do 10. travnja, 2011. u Edukacijskomo centru, Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici.

Otvorenje izložbe slika Marije StipanOtvorenje izložbe slika Marije Stipan