Sat za planet Zemlju // U subotu od 20.30 do 21.30 neka Koprivnica bude u mraku

10:24h
0
ilustracija

Koprivnica se, kao i brojni hrvatski gradovi, ponovno pridružuje svjetskim metropolama u Satu za planet Zemlju, najvećoj globalnoj volonterskoj akciji koju osmu godinu za redom organizira svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF.

Posljednje subote ovoga mjeseca, 29. ožujka, u 20.30 će u mrak ponovno utonuti Trgu bana Josipa Jelačića te će biti ugašena svjetla na Gradskoj vijećnici. Uz to, u tih sat vremena na koliko se gase svjetla diljem čitavoga svijeta, Koprivničance će okupljene građane svirkom zabavljati Udruga Gitarsita Allegro te članovi CISV.

Ujedno su građani pozvani da i u svojim domovima ugase svjetla i ostale elektroničke naprave te tim simboličnim činom daju svoj doprinos ovoj akciji.

– WWF sa Satom za planet Zemlju već osam godina nastoji tamom probuditi građane svijeta i ukazati im da je zadnji tren da poduzmemo nešto kako bismo zaustavili prekomjerno trošenje zemljinih resursa – istaknula je na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Esplanade voditeljica inicijative Sat za planet Zemlju u Hrvatskoj Petra Boić Petrač iz WWF-a.

Uz brojne slavne osobe, akciji se prvi put priključio jedan super-junak, Spider-Man, a Earth Hour je akcija koja je evoluirala od inicijative jednog grada 2007. godine, u veliki globalni pokret u kojemu je samo prošle godine sudjelovalo više od 7.000 gradova i mjesta iz 154 zemalja svijeta. Ove se godine očekuje rekordan broj sudionika, stoga svakako i vi budite dio toga.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW