31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Sat za planet Zemlju // U subotu od 20.30 do 21.30 neka Koprivnica bude u mraku
S

Ne propustite

Koprivnica se, kao i brojni hrvatski gradovi, ponovno pridružuje svjetskim metropolama u Satu za planet Zemlju, najvećoj globalnoj volonterskoj akciji koju osmu godinu za redom organizira svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF.

Posljednje subote ovoga mjeseca, 29. ožujka, u 20.30 će u mrak ponovno utonuti Trgu bana Josipa Jelačića te će biti ugašena svjetla na Gradskoj vijećnici. Uz to, u tih sat vremena na koliko se gase svjetla diljem čitavoga svijeta, Koprivničance će okupljene građane svirkom zabavljati Udruga Gitarsita Allegro te članovi CISV.

Ujedno su građani pozvani da i u svojim domovima ugase svjetla i ostale elektroničke naprave te tim simboličnim činom daju svoj doprinos ovoj akciji.

– WWF sa Satom za planet Zemlju već osam godina nastoji tamom probuditi građane svijeta i ukazati im da je zadnji tren da poduzmemo nešto kako bismo zaustavili prekomjerno trošenje zemljinih resursa – istaknula je na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Esplanade voditeljica inicijative Sat za planet Zemlju u Hrvatskoj Petra Boić Petrač iz WWF-a.

Uz brojne slavne osobe, akciji se prvi put priključio jedan super-junak, Spider-Man, a Earth Hour je akcija koja je evoluirala od inicijative jednog grada 2007. godine, u veliki globalni pokret u kojemu je samo prošle godine sudjelovalo više od 7.000 gradova i mjesta iz 154 zemalja svijeta. Ove se godine očekuje rekordan broj sudionika, stoga svakako i vi budite dio toga.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Informacije na linku

Kreće gradnja magistralnog vodovoda kroz podravsku općinu, poljoprivredna polja bit će prekopana

U Općini Novigrad Podravski doznajemo kako su Koming Koprivnica i Vodne Usluge Bjelovar sklopili ugovor o gradnji novog magistralnog...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×