17.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZLATNI VOLEK

Savladala anksioznost, priključila se Šintericama i postala najbolja mlada volonterka Koprivnice, Tamara Posavec: Mogu li pomoći, zašto ne?
S

Ispunjava me biti u okruženju koje daje osjećaj doma. Zahvaljujući Šintericama, pronašla sam svoju malu obitelj, mjesto gdje se mogu opustiti, ali i biti od koristi radeći ono što volim. Faks je razlog dolaska u Koprivnicu, ali Šinterice su razlog ostanka, rekla nam je.

Ne propustite

U ponedjeljak, 18. travnja, u Domu mladih održala se tradicionalna godišnja dodjela nagrada Zlatni vol. Nagrade i priznanja za proteklu godinu, kao što smo već pisali, dodijeljene su istaknutim volonterima, čiji su rad prepoznale udruge s područja Koprivnice.

Nagradu za najbolju mladu volonterku dobila je Tamara Posavec, članica udruge za dobrobit pasa i mačaka Šinterice dobra srca. Javili smo se Tamari, inače Varaždinki, u želji da s njom porazgovaramo, na što je ona drage volje pristala.

Volontiranjem se, rekla nam je za početak, ne bavi dugo, a do neki dan u vitrini nije imala nijednu takvu nagradu.

– Šinterice dobra srca moje su prvo i jedino iskustvo s volontiranjem. Zlatni volek mi je prva nagrada za volontiranje i nisam je očekivala jer ne volontiram radi nagrada, niti želim podcijeniti druge volontere. No, svakako mi je drago što je prepoznat moj, ali i trud Udruge jer nam to govori da smo na dobrom putu – kaže.

Šinterice imaju puno posla, od odlazaka na smjene u Mačkovec i pomaganja mačkama u socijalizaciji, preko posjeta veterinaru i projektima kastracije, do komunikacija s udomiteljima i održavanju društvenih mreža.

– U Šintericama sam nedavno proslavila drugu obljetnicu učlanjenja. Tijekom te dvije godine iskusila sam mnogo različitih aspekata djelovanja Udruge i naučila koliko posla leži ispod površine koja je vidljiva na društvenim mrežama. Na smjene u Mačkovcu (hranjenje, čišćenje, socijalizaciju mačaka) ode nekoliko sati po smjeni, tu su i odlasci k veterinaru ili na dojave, projekti besplatne kastracije, komunikacija s udomiteljima i provjere uvjeta, održavanje društvenih mreža i odgovaranje na poruke/pozive. Zatim,  fotografiranje mačaka, izrada plakata i drugih promotivnih materijala, organizacija štandova, edukativnih radionica, aukcija i sličnih akcija za upoznavanje građana s radom Udruge i prikupljanje donacija. Iza svega toga još leži hrpa administracije – pisanje projekata te ispunjavanje izvješća. Puno vremena i truda ulaže se u različite aspekte djelovanja Udruge i njihovo koordiniranje kako bi ona bila funkcionalna cjelina i mogla ostvariti svoje ciljeve – objašnjava Posavec.

Foto: Tamara Posavec

Kako se uopće odlučila na volonterski posao?

– Počela sam u travnju 2019. godine, djelomično zbog projekta za faks, djelomično zbog privatne situacije s kojom sam trebala pomoć. Već sam prije razmišljala kako bih im željela pomoći i imala sam potrebu konkretno reagirati na puno njihovih objava, ali moja me socijalna anksioznost u tome sprječavala. Trebala sam taj poguranac i bilo mi je jako drago kad sam konačno ispunila pristupnicu za članstvo u našoj maloj ludnici. Preporučujem svima koji se možda tako osjećaju da naprave taj korak jer posla uvijek ima više nego nas – ističe mlada djevojka.

Životinje su njena najveća ljubav, a u Šintericama je pronašla svoju malu obitelj. Zbog njih je odlučila ostati u Koprivnici.

– Ispunjava me biti u okruženju koje daje osjećaj doma. Zahvaljujući Šintericama, pronašla sam malu obitelj, mjesto gdje se mogu opustiti, ali i biti od koristi radeći ono što volim. Faks je razlog dolaska u Koprivnicu, ali Šinterice su razlog ostanka. Sve se svodi na to da se konačno mogu posvetiti životinjama koje su moja najveća ljubav, provoditi vrijeme s njima i dati sve od sebe da žive dostojanstveno, što na kraju krajeva svako živo biće zaslužuje. Za budućnost nemam neke posebne planove – iskreno, voljela bih imati. Idem dalje sa Šintericama, koliko god mi životne okolnosti dopuste, a ako usput vidim da svojim iskustvom mogu pomoći još nekome, zašto ne? – zaključila je Tamara.

Foto: Tamara Posavec
Foto: Tamara Posavec
Foto: Tamara Posavec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×