COCA-COLA CUP

Sedam malonogometnih ekipa u Križevcima izborilo županijsko finale Sportskih igara mladih

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih.

13:46h
0
n
Foto: Igre mladih

Izlučno križevačko malonogometno natjecanje Coca-Cola Cupa Plazma Sportskih igara mladih za igrače rođene 2001. godine i mlađe održano je petak na igralištu s umjetnom travom sportsko-rekreacijskog središta u Križevcima. Sudjelovalo je 28 momčadi, a sedam najboljih postava izborilo je županijsko finale u nedjelju, 24. travnja, u Križevcima. To su FC Ekipa, NK Grašak, A je to, NK Messi, Puma, Nemčić i ekipa i Trojama. Tada će uz njih zaigrati i pet postava iz Koprivnice.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha.

Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od tri tisuće ekipa. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u deset sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170 tisuća sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 22. godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW