Podravsko zlato

Senzacionalna Sara Kolak olimpijska pobjednica!

07:02h
0
Zlatna Sara Kolak // foto: screenshot HRT
Foto: screenshot HRT

– Mama, tata, zlato ide doma – nakon natjecanja rekla je Sara.

Ludbrežanka Sara Kolak ostvarila je ono čemu se nada svaki sportaš – osvojila je olimpijsko zlato!

21-godišnja hrvatska bacačica koplja iznenadila je cijeli svijet te s više od metra prednosti ispred Južnoafrikanke Sunette Viljoen zauzela prvo mjesto u Rio de Janeiru.

– Ja još ne vjerujem. Jesam li zaslužila ovo? Pa zaslužila jesam, borila se jesam, htjela sam pokazati da sam sposobna za borbu, da se mogu boriti s najboljim atletičarima ovog svijeta. Mama, tata, zlato ide doma – nakon natjecanja rekla je Sara za HRT.

Još prije dva dana mlada je Ludbrežanka na uvjerljiv način izborila finale, bacivši koplje 64,30 metra, što je tada bio novi hrvatski rekord. No, noćas je taj rekord uvelike premašen. Zlatni Sarin hitac iznosio je 66,18 metara, dok je drugoplasirana Viljoen bacila 64,92. Čehinja Barbora Špotakova bila je treća s 64,80 metara.

– Pa ja ne znam gdje sam. Jedva čekam da mi ju stave oko vrata. Rekli su mi prije natjecanja svi da samo uživam, da se prepustim osjećaju, govorili su ‘to su ti prve Olimpijske igre,’ i to sam i napravila – rekla je zlatna Ludbrežanka.

Bila je to sedma medalja i peto zlato Hrvatske na ovim Olimpijskim igrama, a za mnoge navijače i najdraže do sada.

󾟛 Nova medalja u atletici! 󾟛

Sara Kolak postavila je novi hrvatski rekord u bacanju koplja i osvojila zlatnu medalju! Čestitamoooo!! 󾌰󾔗󾮞 #Rio2016 #UritmuRija #HOO

Posted by Hrvatski olimpijski odbor on Thursday, 18 August 2016