Zatvorska kazna

Siniši Igrecu izrečena presuda za pokušaj ubojstva Siniše Šimpovića ubodom nožem u vrat

U lokalu je uzeo nož duljine 16,6 centimetara i duljine oštrice 7,8 centimetara. Tijekom ponovnog sukoba Igrec ga je ubo u lijevu stranu vrata. 

13:12h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Siniši Igrecu (40) iz Drnja, na Županijskom sudu u Varaždinu izrečena je presuda za pokušaj ubojstva Siniše Šimpovića iz Sigeca.


Do sukoba je došlo u lokalu Crn-bel u Peterancu, 13. kolovoza 2016. godine. Nakon što su se njih dvoje prvi put fizički sukobili, Igrec se sa suprugom vratio u kafić te u ženskom WC-u pronašao Šimpovića.

Kako stoji u presudi, u lokalu je uzeo nož duljine 16,6 centimetara i duljine oštrice 7,8 centimetara. Ponovo su se sukobili i Igrec je Šimpovića nožem ubo u lijevu stranu vrata.

Šimpović je samo slučajem izbjegao smrtno ozljeđivanje, a zadobio je ranu dubine šest  centimetara i širine tri centimetra.

Siniši Igrecu je sudac Tomislav Brđanović izrekao kaznu od dvije godine zatvora. No dobio je djelomično uvjetnu osudu, odnosno 10 mjeseci mora provesti u zatvoru, a dio od godine i dva mjeseca se neće izvršiti ako optuženi u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Život je oštećenom spasila napadačeva supruga koja mu je iz ruke oduzela nož. Pokušavajući sve zataškati, nož je bacila na izlazu iz Peteranca, kada su se njih dvoje vozili prema svojoj kući.

Igrec je na ročištu u četvrtak iznio svoju obranu te je naveo da je u kafić svratio poslije posla, a kad je krenuo prema WC-u, oštećenik ga je iz čista mira udario šakom, a on njega odgurnuo.

– Šimpović me nakon toga udario pivskom flašom ispod lijevog oka. Pali smo na tlo te su nas prisutni razdvojili – ispričao je Igrec.

Nakon sukoba je otišao kući i sa suprugom krenuo u bolnicu.

– Sjetio sam se da mi je mobitel ostao u tom lokalu pa smo se tamo zaustavili. Gost mi je rekao da je mobitel kod Šimpovića u WC-u. Uopće nisam razmišljao o tome što bi se moglo dogoditi te sam ušao u ženski WC. Šimpović je nasrnuo na mene i pogurnuo me leđima na zid. Kod sebe je imao nož kojim me porezao iza desnog uha. Hrvali smo se i uspio sam mu oduzeti nož. Ne znam na koji je način došlo do ozljede, nisam ga namjeravao ubosti ni usmrtiti – branio se Igrec.

Naveo je kako je oštećenik imao nekakve probleme s njegovim ocem te da je Šimpović prijetio njemu i njegovoj supruzi, a u jednome je lokalu napao i njihovog sina.

– Šimpović mi je prijetio, govorio da će me zaklati, prijetio mi svojim prijateljima te počeo zalaziti u lokal u Drnju u koji ja zalazim na kavu – rekao je Irec u svoju obranu.

čitam...