Bibliobus vam dovodi u goste...

Šinterica Melanie Krog osnovnoškolcima podravskih općina objasnila što znači volontirati i kako se pravilno brinuti o životinjama

Riječ je o programu koji Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica provodi od 2009. godine.

09:54h
0
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Melanie Krog, u sklopu programa Bibliobus vam dovodi u goste…, gostujući u Sigecu, Peterancu, Legradu i Rasinji učenicima osnovnih škola prezentirala je aktivnosti Udruge Šinterice dobra srca, čija je članica.

S obzirom na to da su uočili potrebu za podizanjem svijesti o pravilnom ponašanju prema životinjama u područjima koja bibliobus obilazi, ispričala im je što znači volontirati i udomiti životinju te kako se o njima na pravilan način brinuti. Svoje znanje provjerili su kvizom na kraju radionice, pa i izrazili želju za pomaganjem udruzi donacijama.

Inače, riječ je o programu koji Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica provodi od 2009. godine. Namijenjen je stanovnicima općina u koje bibliobus dolazi, a za koje organiziraju književne susrete, igrokaze, predstave i predavanja. Ovogodišnji program planiran je istovremeno kao obilježavanje početka Mjeseca hrvatske knjige, uz Svjetski dan zaštite životinja.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica