Zadnje ovogodišnje vijeće

Na sjednici općinskog vijeća odlučeno je da Legrađanka ide na prodaju za 117 tisuća eura

Na sedmoj točki analiziran je sustav civilne zaštite i donijete su smjernice za daljni razvoj, a na slijedećoj točci donijet je Financijski plan Dječjeg vrtića Dabrić.

13:38h
0
Foto: opcinalegrad.hr
Foto: opcinalegrad.hr

U Vijećnici općine Legrad održana je 7. sjednica Općinskog vijeća. Sjednicu je otvorila predsjednica Snježana Kuzmić, te je konstatirano da je na sjednici prisutno svih 11 vijećnica i vijećnika.

U aktualnom satu točkom načelnik Ivan Sabolić je predstavio 30 stvari koje su se dogodile u vremenu od posljednje dvije sjednice. Nakon toga svoje izvješće podnijela je komunalna redarka Jelena Đeri, te predstavila novosti oko gospodarenja otpadom i zaštiti kućnih ljubimaca. Oko posljednje dvije stvari povela se najveća rasprava, te je predloženo da će općina sufinancirati čipiranje pasa kako bi se spriječilo njihovo napuštanje od strane vlasnika.

Uslijedila je rasprava i usvajanje Proračuna za 2018. godinu s programima i projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Došlo je do tri dopune Proračuna na osnovi prijedlog, načelnik je predložio financiranje obroka za djecu u predškolskom odgoju, vijećnici su predložili uvođenje stavke za financiranje čipiranja pasa, a potpredsjednik vijeća Igor Horvat predložio je stavku za obnovu i očuvanje spomenika plemićkoj obitelji Žombor u Velikom Otoku.

Sve tri dopune su jednoglasno usvojene. Prihodi proračuna za 2018. godinu iznose 10.759.980 kuna, a rashodi 11.162.258. Manjak koji nastaje isplatiti će se prenesnim viškom od 488.211 kuna iz prethodnih godina.

Pod slijedećom točkom donijeta je odluka o izvršenju Proračuna za 2018. godinu, a nakon toga donijeti su programi poticanja  poljoprivredi i turizmu.

Analiziran je i sustav civilne zaštite i donijete su smjernice za daljni razvoj, a na slijedećoj točci donijet je Financijski plan Dječjeg vrtića Dabrić. Ujedno, zabranjeno je izvođenje radova i gradnji za vrijeme turističke sezone.

Odlučeno je i da će se raspisati natječaj za prodaju objekta Legrađanke po procijenjenoj vrijednosti od 117.000 eura.

Sve odluke donijete su jednoglasno.

Predsjednica Općinskog vijeća zahvalila je svima na suradnji, čestitala božićne i novogodišnje praznike, te prisutne pozvala na domjenak.