Povjerenstvo za umirovljenike

Na sjednici raspravljali o obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba

11:43h
0
Dan starijih osoba obilježit će se kroz međugeneracijsku suradnju // Foto: Mario Kos

Povjerenstvo je u sklopu programa JAKO iniciralo i dogovorilo održavanje jednodnevne radionice pod nazivom Društveno poduzetništvo – od ideje do društvenog poduzeća.

Povjerenstvo za umirovljenike i osobe starije dobi na području Grada Ludbrega održalo je svoju redovnu 6. sjednicu na kojoj se razmatralo o aktivnostima koje bi se mogle organizirati u sklopu Međunarodnog dana starijih osoba koji se održava 1. listopada.

Povjerenstvo će školama i dječjim vrtićima  na području Grada Ludbrega uputiti dopis da prigodnim aktivnostima i na prigodan način obilježe ovaj dan.

Isto tako, u suradnji s Udrugom umirovljenika i ostalim udrugama pripremit će se prigodan program u kino dvorani Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak Ludbreg.

Također, Povjerenstvo je u sklopu programa JAKO iniciralo i dogovorilo održavanje jednodnevne radionice pod nazivom Društveno poduzetništvo – od ideje do društvenog poduzeća. Radionica će se 22. rujna održati u prostorima Međugeneracijskog centra.

Cilj radionice upoznati je sudionike s osnovnim pojmovima i konceptom društvenog poduzetništva, okruženjem te mogućnostima pokretanja društveno-poduzetničkih pothvata.

čitam...