15.7 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POVIJESNA CRTICA

Školi K. Ivanec odobren prvi Erasmus+ projekt, povezat će se s učenicima iz Vojvodine i Sjeverne Makedonije
Š

Mobilnosti učenika će biti fizičke i virtualne, uključivat će učenike i osoblje organizacija sudionica. Projekt će trajati petnaest mjeseci, a planirani početak je u svibnju ove godine

Ne propustite

Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec odobrena su financijska sredstva za provedbu aktivnosti u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2022. godinu za program Erasmus+ Ključna aktivnost jedan za područje odgoja i općeg obrazovanja.

Radosnu i za ustanovu povijesno važnu informaciju da su dobili iznos od 18.146 EUR-a primili su od Agencije za mobilnost i programe Europske unije krajem siječnja.

Projekt naziva CRAFT (CReate A FairyTale), Osnovna škola Koprivnički Ivanec provodit će u partnerstvu s dvjema osnovnim školama iz susjednih nam zemalja i to OŠ Ivan Milutinović iz Subotice u Srbiji (Vojvodina) i OOU Kuzman Josifoski-Pitu iz Kičeva u Sjevernoj Makedoniji.

Sudionici će se međusobno upoznati, povezati s učenicima i podići razinu svijesti o svom europskom identitetu. Radom na projektu učenici će se bolje upoznati s baštinom svog zavičaja i svoje države te će na razne načine predstavljati učenicima iz partnerskih škola. Jednako tako, učenici iz drugih država predstavit će svoju baštinu i tako pomoći da se ista ne zaboravi usprkos utjecajima modernih vremena.

Mobilnosti učenika će biti fizičke i virtualne, uključivat će učenike i osoblje organizacija sudionica. Projekt će trajati petnaest mjeseci, a planirani početak je u svibnju ove godine.

Osnovna škola Koprivnički Ivanec je u razdoblju od 2020-2022 bila jedina osnovnoškolska ustanova s područja Koprivničko-križevačke županije, nositeljica titule eTwinning škola. Iskusni su u provedbi projekata, a za spomenuti je da se školski koordinacijski tim za provedbu projekata kontinuirano usavršava te je i ovaj projekt rezultat samostalnoga rada pomoću vještina stečenih na edukacijama za pisanje Erasmus projekata te osmišljavanja i provedbe mnogih eTwinning nacionalnih i međunarodnih projekata verificiranih nacionalnim i europskim oznakama kvalitete.

CRAFT (CReate A FairyTale) je projekt od iznimne važnosti za sve učenike i djelatnike budući da je prvi Erasmus+ projekt koji će provoditi te mu se osobito vesele i njime ispisuju povijesno važnu crticu u spomenici svoje Škole.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

amaterski nogomet

Još jedan ludi vikend je pred nama, vrući okršaj čeka nas u Đurđevcu, lokalni derbiji u K. Ivancu i Pitomači, Koprivnica na ‘križnom putu’...

Dogurali smo već do četvrtog proljetnog, odnosno regularnog 17. kola Prve ŽNL, u kojem nas čeka nekoliko vrlo neizvjesnih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti