31.3 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Skulpture hlebinskog kruga 1982.
S

Ne propustite

U ljeto prije 29 godina (lipanj-srpanj 1982. godine) u Galeriji Hlebine bila je postavljena izložba skulptura hlebinskog kruga. Izlagali su: Dragica Belković, Mato Generalić, Branko Gaži, Martin Hegedušić, Josip Horvat-Joška, Mijo Kuzman, Matija Lovković, Ljubica Matulec, Branko Međimorec, Bara Mustafa, Josip Peradin, Josip Šimić, Krešimir Trumbetaš, Kata Vizvari i Đuro Zvonar.

Od 1958. do 1982. godine kipari hlebinskog kruga izlagali su na 130 izložbi u zemlji i svijetu, od čega je tridesetak priređeno u Hlebinama i Koprivnici.

Tada, 1982. godine, postavljena izložba bila je jedna od najcjelovitijih do tada, mada nisu bili zastupljeni svi najbolji radovi. jer se nalaze u privatnim zbirkama po čitavom svijetu. Izložba je bila pokušaj vrednovanja naivne skulpture koja je zbog naglašenog zanimanja za naivno slikarstvo nepravdeno bila zapostavljena.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajme

Božo napravio krš i lom BMW-om u Glogovcu, pijan se zabio u vozačicu pa zbrisao

Božidar je proglašen krivim na Općinskom sudu u Koprivnici nakon što je pijan napravio dar-mar svojim BMW-om u Glogovcu. Kako...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×