17.9 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Skupa investicija // Zid u Kolodvorskoj ulici stajat će 1,1 milijun kuna!
S

Ne propustite

Već smo na stranicama našeg portala pisali o izgradnji najskupljeg zida u Koprivnici, a vjerojatno i šire.

Naime, prema prvim informacijama HŽ infrastruktura trebala je u izgradnju novog zida pokraj Željezničkog kolodvora u Kolodvorskoj ulici uložiti čak 1,6 milijuna kuna, ali će konačna svota ipak biti manja za pola milijuna.

– Iako je ugovorena vrijednost radova na ogradnome zidu u Kolodvorskoj ulici iznosila oko 1,6 milijuna kuna, tijekom radova ostvarena je ušteda te njihova konačna vrijednost iznosi 1,1 milijun kuna. Projektno rješenje izradila je tvrtka Željezničko projektno društvo d.d., a izvođač radova su Pružne građevine d.o.o., tvrtka kći HŽ Infrastrukture – objasnila je Martina Elizabeta Lovrić, ravnateljica Ureda Uprave HŽ Infrastrukture.

Prema njenim riječima, stari ogradni zid u Kolodvorskoj ulici bio je dotrajao i u vrlo lošem stanju te je ugrožavao sigurnost cestovnog prometa zbog čega je lokalna samouprava tražila žurnu obnovu.

– Na njegovu mjestu sagrađen je vrlo efektan armiranobetonski zid dug oko 120 metara. Na njegovoj prednjoj strani, prema Kolodvorskoj ulici, montirana je inoks mreža u modulima širine 6 m. Ta potkonstrukcija služi za pridržavanje stabljika penjačica koje su zasađene uz ogradni zid i u vrijeme vegetacije služit će kao vizualni zaštitni tampon samoga zida. Kod odabira projekta nastojalo se postići to da se zid što bolje vizualno uklopi u budući izgled trga koji Grad Koprivnica u narednom razdoblju planira urediti – kazala je Martina Elizabeta Lovrić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prometna nesreća

Vozačica (20) jurila i izgubila kontrolu, zabila se u stablo. Putnica u bolnici, moguće su teške ozljede

Mlada putnica stradala je jučer u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 21 sat. Kako navodi policija, 20-godišnjakinja je vozila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×