Skupa investicija // Zid u Kolodvorskoj ulici stajat će 1,1 milijun kuna!

13:52h
0
Novoizgrađeni zid u Kolodvorskoj ulici u Koprivnici // Foto: Koprivnica.net

Već smo na stranicama našeg portala pisali o izgradnji najskupljeg zida u Koprivnici, a vjerojatno i šire.

Naime, prema prvim informacijama HŽ infrastruktura trebala je u izgradnju novog zida pokraj Željezničkog kolodvora u Kolodvorskoj ulici uložiti čak 1,6 milijuna kuna, ali će konačna svota ipak biti manja za pola milijuna.

– Iako je ugovorena vrijednost radova na ogradnome zidu u Kolodvorskoj ulici iznosila oko 1,6 milijuna kuna, tijekom radova ostvarena je ušteda te njihova konačna vrijednost iznosi 1,1 milijun kuna. Projektno rješenje izradila je tvrtka Željezničko projektno društvo d.d., a izvođač radova su Pružne građevine d.o.o., tvrtka kći HŽ Infrastrukture – objasnila je Martina Elizabeta Lovrić, ravnateljica Ureda Uprave HŽ Infrastrukture.

Prema njenim riječima, stari ogradni zid u Kolodvorskoj ulici bio je dotrajao i u vrlo lošem stanju te je ugrožavao sigurnost cestovnog prometa zbog čega je lokalna samouprava tražila žurnu obnovu.

– Na njegovu mjestu sagrađen je vrlo efektan armiranobetonski zid dug oko 120 metara. Na njegovoj prednjoj strani, prema Kolodvorskoj ulici, montirana je inoks mreža u modulima širine 6 m. Ta potkonstrukcija služi za pridržavanje stabljika penjačica koje su zasađene uz ogradni zid i u vrijeme vegetacije služit će kao vizualni zaštitni tampon samoga zida. Kod odabira projekta nastojalo se postići to da se zid što bolje vizualno uklopi u budući izgled trga koji Grad Koprivnica u narednom razdoblju planira urediti – kazala je Martina Elizabeta Lovrić.

čitam...