klub dijabetičara

Slatko srce podiže svjesnost o važnosti redovitog kontroliranja glukoze

U planu je obilježavanje Svjetskog dana srca, 29. rujna, sudjelovanje na tradicionalnoj Kestenijadi sredinom listopada te obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti 14. studenoga.

10:22h
0
Foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Članovi novoosnovanog Kluba dijabetičara Slatko srce koji djeluje u sklopu Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije održali su prvi sastanak. Raspravili su o planu rada, nadolazećim aktivnostima, a voditelj Kluba Miroslav Kanisek prezentirao je temu Kako pripremiti dijete s dijabetesom za školu.


Obilježit će Svjetski dan srca, 29. rujna, kada će članovi Kluba u centru Koprivnice promovirati rad Kluba. U planu je i sudjelovanje na tradicionalnoj Kestenijadi koju organizira HPD Bilo Koprivnica sredinom listopada te obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti 14. studenoga.

DCK Koprivničko-križevačke županije i tri gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac organizirat će, zajedno s Klubom, razne sportske aktivnosti, radionice za djecu i njihove roditelje o pravilnoj prehrani, kako se psihički nositi s bolesti, o utjecaju koji dijabetes ima na samog oboljelog i obitelj te mogućim komplikacijama nepravilnog liječenja.

Redovito će informirati članove o novostima u liječenju dijabetesa, te povećati svijest o važnosti redovitog kontroliranja glukoze u krvi, i potruditi se postići što veću prihvaćenost i razumijevanje šire zajednice za oboljele od dijabetesa.

Najmlađi član Slatkog srca ima tri godine.

Foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

čitam...