PRVA HNL

Slaven Belupo dvama brzim pogocima šokirao Inter, prekinuo negativni niz i osigurao mirniju završnicu prvenstva

Bio je ovo iznimno važan susret za momčad trenera Ivice Sertića. Pet kola prije kraja pretposljednja Istra 1961 primaknula se na svega četiri boda.

18:21h
0
Nk Slaven Belupo - Nk Dinamo
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Slaven Belupo je danas u sklopu 31. kola Prve HNL gostovao u Zaprešiću kod Intera.

Bio je ovo iznimno važan susret za momčad trenera Ivice Sertića. Pet kola prije kraja pretposljednja Istra 1961 primaknula se na svega četiri boda, dok je današnji protivnik, za kojega je stoper Međimorec  kazao kako je opasan iz svih situacija, Slavenašima bježao dva boda.

Savršeno je utakmica krenula za Slavenaše koji su već u šestoj minuti poveli preko Gode. Ostatak prvoga dijela, međutim, nije donio toliko uzbuđenja. Lopta je podjednako bila u nogama obiju ekipa, pri čemu su Koprivničanci jedini zaprijetili udarcem unutar okvira.

Početak drugoga dijela ponovno je obilježio Goda. Nažalost, u negativnom kontekstu. Izgubio je mladi Slavenaš loptu kod svojih vratiju, Bosec ju je iščeprkao i u sredini pronašao Tsoneva koji je lijepo pogodio kut i u 54. minuti poravnao rezultat. Iako se ove sezone psihološki pritisak često postavlja kao glavni problem Sertićeva sastava, danas su na primljeni pogodak reagirali odlično. Dvama brzim pogocima Čanađije u 58. i Delića u 60. minuti, Farmaceuti su okrenuli momentum na svoju stranu. Rezultat se do kraja nije mijenjao. Valja tek istaknuti pokušaj Zaprešićana preko Muhara koji je tukao iz daljine što je Filipović uspio zaustaviti te udarac Menala u samoj 90. minuti.

Prva je ovo pobjeda koprivničkih nogometaša unatrag mjesec dana kada su na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš svladali Rudeš. Ujedno su zasjeli na Interovu sedmu poziciju, ali što je mnogo važnije, pet kola prije kraja udaljili se od pretposljednje Istre na sedam bodova.

Prva HNL, 31. kolo:

Inter Zaprešić – Slaven Belupo 1-3