HT PRVA LIGA

Slaven Belupo i Lokomotiva traže bodove za koliko-toliko mirnu završnicu, Glavčić: Svjesni smo situacije na tablici

Glavni sudac utakmice bit će Tihomir Pejin, dok će uloge pomoćnika odraditi Dario Knez , Kristijan Novosel i Josip Lučić. Glavni VAR sudac bit će Mario Zebec , a AVAR Goran Pataki.

13:00h
0
slavenlokomotiva IB
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Deveto mjesto s 19 bodova i osmo mjesto s 21 bodom, uz utakmicu manje. Takva je situacija pri dnu ljestvice HT Prve lige. U malo boljoj situaciji je Slaven Belupo koji će sutra u 15 sati na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš ugostiti Lokomotivu.

Premda je Istra 1961 posljednja s 14 bodova, a Varaždin i Šibenik bodovno relativno blizu, sutrašnji je ogled iznimno bitan – kako za Farmaceute, tako i za Lokose. I jednima i drugima bodovi bi dobro došli kako bi podebljali konto i tako osigurali koliko-toliko mirnu završnicu domaćeg prvenstva.

Iza momčadi trenera Tomislava Stipića jesu dva – doduše, očekivana – poraza od zagrebačkog Dinama, po jedan u prvenstvu i Hrvatskome kupu. Lokomotiva je, pak, nastup u Kupu zaključila u osmini finala, i to porazom od Gorice. Dakle, preostalo im je prvenstvo kojim će strateg Jerko Leko broditi Sammira i Marija Budimira koji su napustili klub te Nikice Jelavića čija je karijera zaključena.

– Veselimo se utakmici s Lokomotivom, ali prije svega moram sebi ostati vjeran i ono u što vjerujem moram prenijeti u glavu i srca mojih igrača. Moramo biti hrabri i iskrcati sve što imamo na teren – rekao je Stipić za službene klupske stranice.

Nemanja Glavčić bespogovorno je najbolji ili barem jedan od dvojice-trojice najboljih igrača koprivničkog prvoligaša.

– Očekuje nas jedna vrlo zahtjevna utakmica. Mislim da će biti pravo nadmudrivanje na terenu jer se vrlo dobro poznajemo. Svaki detalj može odlučiti pobjednika, tako da ćemo sigurno ući dobro pripremljeni u utakmicu. Svjesni smo situacije na tablici i želimo da se jednom čvrstom igrom nametnuti Lokomotivi i samim tim ostvariti rezultat koji će nas vratiti tamo gdje pripadamo. Ne razmišljamo o pritisku već samo o onome što nam je potrebno u ovom trenutku, a to su svakako energija i koncentracija koja će biti od presudnog značaja. Znamo koliko nam može donijeti pobjeda u ovoj utakmici i vjerujemo u taj zajednički cilj – izjavio je kreativac u redovima Slavena, najbolji asistent lige.

Glavni sudac utakmice bit će Tihomir Pejin (Donji Miholjac), dok će uloge pomoćnika odraditi Dario Knez (Osijek), Kristijan Novosel (Valpovo) i Josip Lučić (Vinkovci). Glavni VAR sudac bit će Mario Zebec (Cestica), a AVAR Goran Pataki (Đakovo).

HT Prva liga, 24. kolo, subota 6. ožujka, 15 sati, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš:

Slaven Belupo – Lokomotiva