HT PRVA LIGA

Slaven na ‘revanšu’ kod Gorice, drugi susret u četiri dana, Stipić: Prije mjesec i pol bili smo kanta za napucavanje

Riječ je o pretposljednjoj utakmici jesenskog dijela koji će Slavenaši zaključiti gostovanjem u Osijeku.

17:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Slaven Belupo sutra će, od 15 sati, u sklopu 18. kola HT Prve lige gostovati u Velikoj Gorici. Bit će to drugi uzastopni ogled protiv Gorice u svega par dana. Podsjetimo, prvi, odigran u srijedu, otišao je na stranu sastava Tomislava Stipića, trenera koji je svojim dolaskom uvelike popravio igru i rezultate Farmaceuta.

– Imali smo kratak tjedan. Jučer i danas treninzi, sutra utakmica. Veselili smo se pobjedi, ali utakmica je kao rijeka, kad proteče više se ne vraća. Krećemo od nule, moramo stotinu posto biti rame uz rame jedan uz drugog i pronaći novu energiju kako bismo nastavili s dobrim rezultatima. Igrači su na okupu, idemo tik hrabrije, s više optimizma i vjere, ali nikako bahatosti. Protivnik će se bacati na glavu. No, i nas će se nešto pitati – započeo je trener.

Podsjetimo, u prvom međusobnom prvenstvenom ogledu s kraja rujna, Gorica je Gradski stadion Ivan Kušek Apaš napustila bez bodova. Bilo je 2-0, tada za momčad bivšeg trenera Ivice Sertića.

Foto: Ivan Balija
Tomislav Stipić // Foto: Ivan Balija

– Primijetili smo da nam se protivnici prilagođavaju. Istra 1961 i Inter napravili su tako, dok Lokomotiva nije, pa znamo rezultat. Prije mjesec i pol dana bili smo kanta za napucavanje. Vjerujem da nešto ispravno radimo. U Gorici nikome, osim Dinama, nije lako pobijediti. Nama nitko ništa nije poklonio. Za mene, nema razlike igramo li doma ili u gostima. Bitni su zadaci, principi na terenu, biti u trenutku – kazao je, dodavši kako razmišljaju o tome hoće li nešto promijeniti glede sastava.

Inače, riječ je o pretposljednjoj utakmici jesenskog dijela koji će Slavenaši zaključiti gostovanjem u Osijeku.

– Zacrtali smo si finale Hrvatskog kupa. Lijep je osjećaj prezimiti među četiri najbolje ekipe. Tijekom pauze analizirat ćemo što smo napravili, ispraviti što trebamo – zaključio je Stipić.

čitam...