Službeno

Slavenov veznjak Petar Brlek potpisao za Wislu iz Krakowa

13:51h
0
Petar Brlek s dresom Wisle iz Krakowa // Foto: Adam Koprowski (wisla.krakow.pl)
Petar Brlek s dresom Wisle iz Krakowa // Foto: Adam Koprowski (wisla.krakow.pl)

Prvi dojmovi su odlični. Na prvu se već vidi da sam došao u velik klub. Od organizacije, stadiona pa do trening centra. A Krakow je stvarno predivan grad – javio nam se Brlek iz Poljske.

Veznjak Slavena Belupa Petar Brlek (22) potpisao je ugovor s poljskim prvoligašem Wislom iz Krakowa. Ugovor je potpisan na tri i pol godine, objavio je Brlekov novi klub na službenim internetskim stranicama.


– Prvi dojmovi su odlični. Zadovoljan sam jako i drago mi je da je konačno sve završilo. Na prvu se već vidi da sam došao u velik klub. Od organizacije, stadiona pa do trening centra. A Krakow je stvarno predivan grad. Mislim da tako nešto nitko nema u Hrvatskoj – javio nam se Brlek iz Poljske.

Već sutra priključit će se svojoj novoj momčadi na treninzima.

Prema Transfermarktu, mladić iz Ludbreškog Sigeca je sa Slavenom Belupom imao ugovornu obvezu do lipnja 2018. godine. Njegova vrijednost procjenjivala se na 750.000 eura, a vrijednost transfera u Poljsku zasad nije poznata. Nagađa se da bi koprivnički klub mogao dobiti između 200.000 i 300.000 eura.

U prvom dijelu sezone Brlek je za Slaven Belupo u 20 odigranih prvenstvenih utakmica skupio 1381 minutu. Nije se upisao u listu strijelaca i asistenata, ali je odigrao nekoliko zapaženih utakmica.

Prošao je pripreme s momčadi Željka Kopića, nastupio u utakmici kod Hajduka i doma protiv Osijeka, ali sada je, eto, promijenio klub.

Klub je prodajom Crepulje i Brleka dao zraka svojim financijama, ali trener će sada imati sigurno i brigu više jer igrači koji su došli kao zamjene u klub još nisu dovoljno fizički spremni.

čitam...